Házi manuálterápia a nyaknak és a hátnak

Dr. Kőváry Viktor Zsolt manuálterapeuta és idegsebész egyszerű, otthon elvégezhető gyakorlatot mutatott a reggeli izomfájdalmak megszüntetésére.

Ha tartósan, sokáig rossz pozícióban alszunk, akkor reggel komoly nyaki és hátfájdalomra ébredhetünk. A csuklyásizmunk is gyakran sajoghat az ülőmunkát végzőknek, így nekik is ajánlottak a következő gyakorlatok, melyeket Hajdú Steve lelkes segítségével mutat be Dr. Kőváry Viktor Zsolt.

Amennyiben a házi gyógymódok és az egyszerű átmozgató gyakorlatok nem segítenek mindenképp forduljunk masszőrhöz, csontkovácshoz vagy manuálterapeutához. A manuálterápia egyébként a csontkovácsoláson, a kiropraktikan, az osteopathian alapuló, orvosok által továbbfejlesztett, tudományos alapokra helyezett, természetes gyógyító módszer.

A manuálterápiás kezelés célja, hogy zömében kézzel (manualisan) végzett technikákkal az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat szükség szerinti lazításával, vagy erősítésével helyreállítsa a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját, funkcióját, eredeti statikáját, stabilitását, ezáltal csökkentve, megszűntetve a fájdalmat. A fájdalom múlásával, a mozgás szabadabbá válásával javul a pszichés és fizikális közérzet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.