Gyomorégés lelkileg?

Varga Sándor holiszta, természetgyógyász arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy mik lehetnek a gyomorégés okai és min kell esetleg változtatnunk, hogy megszűntesük azt

Mi az a gyomorégés?

Sokunk szenved a gyomorégés mindennaposnak mondható problémájától. Legtöbbször azonban nem tulajdonítunk neki nagyobb jelentőséget, csak elkönyveljük, mint kellemetlenséget. Ennek okán általában nem is tudjuk, hogy mi állhat a háttérben. Gyomorégéskor a gyomorsavas visszaáramlik a nyelőcsőbe és kimarja azt, annak falát.

Varga Sándor holiszta szerint a gyomorégésnek is van lelki és szellemi háttere is. „Amikor az ember táplálékot vesz magához nem csak, fizikai anyagot vesz a szervezetéhez, hanem megfelelő biológiai információt is, amit a távol keleti tudományok csínek, életerőnek szoktak nevezni.„ – magyarázza a holiszta.

A holisztika az elemzés, rendszerértelmezés egy módszere, illetve szemléleti módja. A tudományos elemzésben a holisztikus elemzés egy rendszernek vagy a rendszer egy vetületének egészét vizsgálja, hasonlítja vagy azonosítja. A holiszta az embert test-lélek-szellem egységében vizsgálja, tehát nem csak fizikailag.

Lelki okok állnak a háttérben?

Amikor a civilizált ember állandó stresszben él, akkor saját maga ellen fordítja azt az agressziót, amit nem tud kiélni, hiszen korábban a táplálkozás is egy agresszív folyamat volt. A modern ember azonban már „szégyelli” ezt a ki nem élt agressziót. Ebből eredhetnek a gyomorégéses, refluxos, gyomorfekélyes problémák.

Mi lehet a megfelelő gyógymód?

Varga Sándor természetgyógyász a természetes gyógymódokat részesíti előnyben. Olyan gyógynövényeket kell alkalmazni, amik keserű ízű növények. Ilyen lehet a benedekfűből, kutyabenge kéregből, közönséges kutyatejből készült gyógyteák. Ezek a füvek a gyomornedvek termelését segítik.

Fontos még megemlíteni az aloe verás készítményeket, valamint a lugosító táplálkozást, ami főként a nyers zöldségeket jelenti. A régi szódabikarbónás megoldás is bátran alkalmazható. A legjobb, ha reggel, éhgyomorra vesszük be egy pohárka langyos vízben felkeverve, valamint délután két étkezés között, szintén éhgyomorra.

Forrás: