Elmúlik a férfiak vágya?

Egy nőnek bizony sok mindentől fájhat a feje. Ide tartozik az is, ha úgy érezzük, nem vagyunk már vonzóak a párunk számára. De mitől lesz vágytalan egy férfi?

Vágy – ez a szó valaminek a hiányát jelenti. Olyasmi felé, amit egyszer már megismertünk, megtapasztaltunk. Vagy valami ismeretlen dolog felé, amelyet nagyon szeretnénk megtapasztalni. Sokunkban él az a tévhit, hogy a férfiak bármikor bármilyen helyzetben képesek a szexre, a nőknek ellenben rá kell hangolódnia az aktusra.

Bús István főszerkesztő-helyettes szerint ez valóban egy tévhit. A férfiak sem szexgépek” és rájuk is hatással vannak a mindennapok. A „drágám most nincs kedvem, mert fáj a fejem” mondat akár az ő szájukból is elhangozhatna.

A vágytalanságnak az egyik ok lehet a szorongás. A férfit egészen más problémák gyötrik, amik lehetnek munkahelyei vagy anyagi problémák. Az is problémalehet, hogy gyakran a nők veszik át a családfenntartó szerepét, ami szintén szorongás okozhat.

Bús István szerint a férfiakra is sok teher nehezedik. Helyt kell állni a munkahelyükön, a családjukban, a párkapcsolatukban. Ennek az az eredménye, hogy az életük egyik részébe kevesebb energiát fektetnek. Tehát meg kell próbálni okosabban beosztani az időt.

Végső megoldásként el lehet menni szakemberekhez is. A pszichológusok, családterapeuták, szexológusok, mint külső szemlélők gyakran sokkal jobban, objektívebbe rálátnak a problémákra, mint mi. Bús István szerint ez olyan, mint egy „mentális fitness”, ahol mindent rendbe tudunk hozni, bármitől kaptunk is "idegrohamot" vagy fejfájást.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.