A férfiak képtelenek az elköteleződésre?

Bus István főszerkesztő-helyettes segít megfejteni, hogy némelyik férfinek miért esik nehezére kimondani azt, hogy szeretlek vagy éppen bemutatni a kedvesét a családjának

Kutatók arra a kérdésre keresték a választ, hogy mi teszi képessé az embert a tartós elköteleződésre, mi történik, ha egy kapcsolatban az egyik fél részéről erősebb az elköteleződés?

Kutatásaik során arra jutottak, hogy a csecsemőkorban megélt támogató, anyai gondoskodás, továbbá a tinédzserkor során elsajátított konfliktuskezelő képesség nyújtják a legmegfelelőbb hátteret ahhoz, hogy felnőttkorban képesek legyünk tartós kapcsolatok kialakítani.

Érdekes módon azonban a legdöntőbb dolog nem az, hogy egy adott egyén milyen szinten képes kötődni egy másikhoz, sokkal inkább az, hogy egy adott pár két tagjának az elköteleződéshez való hozzáállása mennyire egyezik meg.

Két ragaszkodó típus nyilván könnyebben kitart egymás mellett, ugyanakkor két kevésbé ragaszkodót kevésbé rázza meg, ha egyikük kilép a kapcsolatból. Akkor van csak igazi fejfájás, ha két különböző típusú ember találkozik.

Ha a pár női fele úgy látja, hogy komolyabbra fordulhat a kapcsolat, ez nem jelenti automatikusan, azt, hogy a férfi is így gondolja. Ilyenkor a férfiak gyakran már attól is megijednek, hogy kedvesük a jövő évi nyaralást tervezi. A legfontosabb azonban, hogy mindkét félnek tisztában kell lennie a saját érzéseivel.

A nők gyakran már a harmadik randi után a következő ötven évet tervezik a férfivel, amíg a férfiaknak ez eszébe sem jut. Bús István főszerkesztő-helyettes szerint nem csak a férfiakban jelenik meg ez a fajta távolságtartás. Gyakran a párok női fele képtelen az elköteleződésre.

Bús István saját bevallása szerint a férfiaknak szükségük van arra, hogy meghódítsák a nőt, hogy megkűzdjenek érte. Át akarják élni az ősi ösztönöket és eszükbe sem jut, hogy mi lesz később. A férfiak azt a nőt szeretik akik "kerek egészek, viccesek, magabiztosak és le kell kápráztatni őket" – magyarázza Bús István. Egy érett személyiség sokkal vonzóbb, mint egy olyan, aki a párkapcsolatban akar kiteljesedni.

Kerüljük tehát el a felesleges fejfájást és haladjunk apró lépésekben. Először, csak egy hétvégi kirándulást tervezzünk a férfivel, ez után töltsünk több időt a lakásán, esetleg hagyjunk nála néhány holminkat. Ha mindketten úgy gondoljátok, hogy nem bolondítjátok meg egymást, akkor megpróbálkozhatunk az összeköltözéssel is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.