A férfiak félnek a sikeres nőktől?

Bús István főszerkesztő helyettes arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy vajon a férfiak miért félnek a sikeres nőktől, és miért okoznak ezzel fejfájást a kedvesüknek

A sikeres nő az élet minden területén kifogástalanul helyt tud állni. Vezető pozícióban dolgozik, tárgyalásokra jár. Otthon mindig meleg vacsorával várja a családot, példásan neveli a gyermekeit, rendszeresen sportol és eljár a kozmetikushoz is. Emellett tökéletes szerető és az élete tökéletes.

A család és a karrier ilyen harmóniája csak a filmeken létezhet, de a valóság azért közel álltat az álomképhez. De bizony sok nőnek fejfájást okoz, hogy megvalósítsa mindezt. A siker az a tevékenység, amit a külvilág előtt végzünk, és a siker attól siker, hogy mások annak ítélik meg, és ezt minden módon a tudtunkra is adják. De mit szólnak mindehhez a sikerhez a férfiak?

Bús István szerint az a lényeg, hogy a férfi saját magában tudja helyretenni a dolgokat, és elfogadja, hogy a partnere sikeres. Ő maga is volt ilyen helyzetben és elfogadta, sőt büszke volt arra, hogy a kedvese többet keres, mint ő.

Azok a férfiak riadnak meg a sikeres nőktől, akiknek nincs rendben az önbecsülésük, aki nincsenek megelégedve a saját életükkel, pozíciójukkal. Arra azonban vigyázni kell, hogy az erős és sikeres nő ne próbálja eljátszani a gyenge, sebezhető nő szerepét a férje kedvéért, mert ezzel csak kihangsúlyozza, hogy valójában milyen és csak kellemetlen helyzetbe hozza a nőt.

Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint ez egy olyan téma, ami felett már „eljárt az idő”, hiszen a világ változik, változnak a nemi szerepek és ehhez szinte mindenki már elég jól alkalmazkodott.

Forrás: