5 praktikus tipp: így válasszunk orvost a mellplasztikához

A mellplasztika ma már nem számít rendkívüli beavatkozásnak. Ennek ellenére nagy horderejű plasztikai kezelés, hiszen jelentősen befolyásolja a páciens külső megjelenését. Ezzel összefüggésben pedig az önmagához való viszonyát, önképét is. Így érthető, ha azok, akik ilyen döntésre szánják el magukat, körültekintően meg szeretnék fontolni, milyen szakorvosra bízzák magukat. 

Szponzorált tartalom

Fotó: Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont

1. Alaposan járjunk utána a neten…

Manapság sokat hallunk az internet árnyoldalairól – de ezek mellett számos nagy előnye is van. Például rengeteg információt kaphatunk a szóba jöhető szépségklinikákról és plasztikai sebészekről. Az egyik legfőbb információforrás a klinikák, orvosok saját weboldala. Ez mind tartalmát, mind megjelenését tekintve sokat elárul az adott helyről, szakemberről.

Fórumokon is nézelődhetünk, ahol számos véleményt olvashatunk olyanoktól, akik személyes tapasztalatokkal rendelkeznek az adott szakemberről. Persze egy-két véleményre nem érdemes alapozni. De ha sokan állítják egybehangzóan, hogy az adott orvos hozzáértő, megbízható és jó munkát végez (vagy éppen mindenki panaszkodik rá), akkor már érdemes ezeket figyelembe venni. 

Amennyiben mégis komoly gyanúnk támad az illető orvos hozzáértésével, netán szakképesítésével kapcsolatban, könnyen ellenőrizhetjük az illetőt. Ehhez elég beírni a nevét az Országos Kórházi Főigazgatóság adatbázisának nyilvános keresőjébe. Ha valódi, hiteles orvosról van szó, biztosan meg fogjuk találni az adatbázisban. Ellenkező esetben a képernyőn a “Nincs ilyen személy!” üzenetet látjuk.

2….és személyesen is

A személyes találkozás elengedhetetlen a jó döntéshez. Ne korlátozzuk ezt egyetlen orvosra, legalább 2-3 szakemberrel beszéljünk, mielőtt döntést hoznánk. Így minden fontos kérdést feltehetünk, és lesz kellő összehasonlítási alapunk a választáshoz. 

Amire érdemes figyelni:

  • Milyen a váró, valamint annak a helyiségnek az állapota, berendezése és hangulata, ahol a beszélgetésre sor kerül? A túlságosan igénytelen, szegényes vagy egyenesen “lepukkant” helyiség joggal ébreszthet aggodalmat a leendő páciensben.
  • Meg lehet tekinteni a műtőt? Ha nem, az legalábbis furcsa. Amennyiben igen, milyen a felszereltsége? Mennyire tiszta, és mennyire modernek az ott található berendezések?
  • Az orvos magától vagy kérdésedre vonakodás nélkül elmondja, hol tanult, mikor diplomázott, mióta végez ilyen beavatkozásokat, illetve legalább hozzávetőlegesen hányat végzett eddig? A diplomája megtekinthető? 
  • Magától értetődő a számára, hogy alaposan megvizsgálja leendő páciensét, különös tekintettel annak melleire?  
  • Érdeklődik a korábbi betegségekről, műtétekről? 
  • A konzultációnak van írásos eredménye? Ezt automatikusan megkapja a leendő páciens?  

Fotó: Dr. Goodwin Szépség- és Egészségközpont

3. Kérdezzük meg az ismerőseinket 

A közeli ismerősök, barátok, családtagok véleménye aranyat ér egy ilyen kérdésben. Hiszen bízhatunk benne, hogy őszinték lesznek, nem fogják sem szépíteni, sem pedig negatívabb színben feltüntetni tapasztalataikat a valóságosnál. Ilyen bizalmas témában nagy kincs a megbízható vélemény. 

Ugyanakkor ne essünk abba a hibába, hogy kizárólag egy ismerősünk vagy családtagunk szavai alapján hozunk döntést. Az ő állításaikat is ellenőrizzük a neten, illetve személyesen.

4. Érdeklődjünk telefonon vagy e-mailben

Érdemes a személyes találkozó előtt e-mailben vagy telefonon is érdeklődni a kiszemelt intézménynél vagy orvosnál. Az így kapott felvilágosítás is sokat elárul arról, hogy a későbbiekben mire számíthatunk. Például e-mail esetében mennyi idő múlva kapunk választ? Az ügyfélszolgálatos/asszisztens – ha vele kommunikáltunk – mennyire van képben, mennyire segítőkész? Kielégítő választ kaptunk a kérdésünkre? 

Egy telefonhívás vagy egy e-mail megírása nem nagy fáradság és nem is különösebben időrabló. Mégis sokat elárul az adott szakemberről, illetve klinikáról.

5. Megbízhatónak tűnik az egészségügyi intézmény, illetve az orvos?

Csak olyan orvost, illetve szépségklinikát válasszunk, akire teljesen rá merjük bízni, illetve ahol maximálisan biztonságban érezzük magunkat. Jó előjel lehet, ha a személyes egyeztetés(ek) alkalmával az orvos csak velünk foglalkozik, odafigyel ránk, van ránk elég ideje. 

Ha bármilyen kérdéssel fordulhatunk hozzá, akár közvetlenül a beavatkozás előtt is, és mindig türelmesen a rendelkezésünkre áll, akkor minden bizonnyal megnyugodhatunk. Ugyanígy bizalomerősítő jel lehet, ha az orvos előzetes kérés nélkül, részletes tájékoztatást nyújt a beavatkozás költségéről, illetve a lehetséges kockázatokról. 

Dr. Goodwin Egészség- és Szépségközpont: magas fokú szakértelem, exkluzív környezetben

Cikkünk elkészítéséhez a Dr. Goodwin Egészség- és Szépségközpont orvosvezetőitől kaptunk szakmai segítséget és támogatást. Ez az intézmény a legmagasabb színvonalú plasztikai szolgáltatásokat kínálja egy kivételes hangulatú enteriőrben. Az itt dolgozó elismert szakorvosok több évtizedes tapasztalata önmagában is garancia a kiemelkedő minőségre. Ezt tovább erősíti a 21. századi igényeknek megfelelő, rendkívül korszerű eszközpark. 

A Dr. Goodwinnál elérhető prémium kategóriájú szolgáltatások, odafigyelés és kényelem nem valósulhatna meg az orvosteamet segítő, magasan kvalifikált asszisztensek nélkül. Az ő munkájukkal teljessé váló csapat egyetlen célért dolgozik. Ez pedig nem más, mint hogy minden, hozzájuk forduló páciens a legjobb ellátást kapja, személyre szabottan és teljes megelégedéssel távozzon, miután igénybe vette valamelyik szolgáltatásukat. 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.