Vicces piskótatekercs

Piskóta. A menzások egyik kedvelt desszertje volt, csokipudinggal leöntve. A torták alaptésztája. Mennyit hallottuk a nagymamánktól, hogy a jó piskóta tészta magasra feljön, és könnyű, levegős.

Próbáljuk ki, nekünk is menni fog. És kicsit bolondítsuk meg a receptet is!

A piskóta tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliacukor
  • 2 ek olaj

A minta piskótához:

  • 1 tojásfehérje
  • 3 dkg kristálycukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • ételfesték

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek zselatin
  • 1 cs tejkaramella ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 ek porcukor a pudinghoz

Elkészítés

Először a mintapiskótát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadunk néhány csepp (tetszőleges színű) ételfestéket. Néhány percre hűtőbe tesszük, majd habzsák segítségével, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szív alakú mintákat rajzolunk. Annyi időre amíg elkészítjük a piskóta tésztáját szintén hűtőbe tesszük.

piskóta

Az elkészített piskótatésztát a mintára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy konyharuhába feltekerjük.
Elkészítjük a krémet.

A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd közben a 4 dl tejben 1 ek cukorral sűrűre főzzük a pudingport és kihűtjük. A zselatint a vízben feloldjuk és melegítjük, majd mikor már langyos, a pudinghoz keverjük. A Ramás masszát a krémsajttal kikeverjük és a pudingos krémmel jól elkeverjük. A legvégén a tejszínt kemény habbá verjük és azt is a krémhez vegyítjük, és a mintás piskótánkat megtöltjük.

Forrás: https://napidoktor.hu/