Túrázz, kirándulj! – hétvégi programajánló

Szedj virágot, kóstolj rügyeket, hajtsd ki magad lépésben és futva, túrázz a hegyekben vagy csak egyszerűen bámulj bele a természetbe, a lényeg, hogy ne ülj le!

 Túrázz és szedj virágot

1. Szedd magad a nárciszt!

Fotó: Facebook/MagyarProvence

A Magyar Provence levendulabirtokon a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, idén tavasszal először rendezik meg a Szedd magad a Nárciszt! programot: 20 Ft/szálért lehet egy-egy zacskó virágot szedni, 10 fajta nárciszból. Az újonnan ültetett levendulaföldön a levendulabokrok között 7000 tő virágzik, amely önmagában is gyönyörű látvány. Ingyenes levendulaszörp és házi falatok kóstolása mellett levendulás és nárciszos ajándékokat is vásárolhatunk.

Mikor?

2016. április 2. 10.00 – 2016. április 3. 18.00
Hol?
Magyar Provence Levendulabirtok, Monoszló
Még több infó.

2. Tavaszköszöntő túra 25/15/6,2 km

Fotó: DiNPI

A Sukoró 25 útvonala: Sukoró–Gyapjaszsák–Bence-hegy–Meleg-hegy alja–Likas-kő–Angelika-forrás–Pákozdi-ingókövek–Geológiai tanösvény–Barlang-kút–Polák-hegy–Sukoró. Táv: 26 km; szintemelkedés: 620 m, szintidő: 8 óra. A Sukoró 15 útvonala: Sukoró–Gyapjaszsák–Bence-hegy–Meleg-hegy alja–Likas-kő–Angelika-forrás–Sukoró. Táv: 14 km; szintemelkedés: 362 m; szintidő: 5 óra. A Nyuszi-túra mindössze 6,2 km hosszú, és tartalmaz egy „Meglepetéspont”–ot is!

Mikor?

2016. április 2. 10.00-tól
Hol?
Sukoró, Futballpálya parkolója
Még több infó.

3. Gerecse Tavaszi Terepfutás

A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület Atlétika és Triatlon Szakosztályának rendezésében 5 különböző távon indulhatunk: minitáv piciknek (1 km); 2 km; 7,5 km; 15 km; 25 km. A verseny napján 8:30-tól a helyszínen kitöltött nevezési lap leadásával vagy online módon előre regisztrálhatjuk magunkat.

Mikor?
2016. április 2. 9.30-tól
Hol?
Gerecse hegység, versenyközpont: Baj, Szent István Német Nemzetségi Általános Iskola

Ízelítőül egy videó.

Több infó itt és itt.

4. Rügykóstoló erdei élményséta a Hárshegyen

Fotó: Shutterstock

Az Erdő Ajándéka Erdei Iskola szervezésében április 3-án, vasárnap mindenki „belekóstolhat” kicsit a természetbe. Az erdei élményséta főbb témái: az erdei fák és cserjék ehető rügyei; az örökerdő élete: csemetéktől a faóriásokig; a tavaszi erdei virágok. Az útvonal várható hossza körülbelül 3 km. Az élménysétára előzetes jelentkezés szükséges.


Mikor?

2016. április 3. 15.00–18.00
Hol?
Budapest, Hárshegy, találkozás Szépjuhászné buszmegálló (22, 22A, 222)

Még több infó.

5. Stara Drava

Fotó: Cserkúti László/DDNPI

A túrán bepillantást nyerhetünk a Dráva leghosszabb hazai holtágának élővilágába, és megtudhatjuk, hogyan menthetjük meg a vizes élőhelyet horvát-magyar összefogással. A túra hossza 8 km, időtartama 4 óra. Részvételi díj: 500 Ft/fő.

Mikor?

2016. április 2. 10.00
Hol?
Barcsi Ó-Dráva, gázfogadó állomás
Még több infó.

6. Gyalogtúra a Fekete-rét tanösvényen

Fotó: Szilágyi Attila/HNPI

A Fekete-rét mocsárrekonstrukciós munkálatait 2013-ban továbbfejlesztették egy új meder kialakításával. A megközelítőleg 10 km-es túra során megtekinthetjük az új, pallókkal ellátott tanösvényt, a Górési Madárrepatriáló Telep felújított madárházainak lakóit. A túra kibővítésével lehetőség van a Meggyes csárdamúzeum megtekintésére is.

Mikor?

2016. április 2. 10.00
Hol?
Hortobágyi Nemzeti Park, találkozó: Kaparó csárda (33-as főút Nagyiváni elágazás)
Még több infó.

+1
Csodálatos barlangvilág, képzeleted világa – Rajzpályázat gyerekeknek 2016

Fotó: Facebook/Speleo Myotis

Nyerj barlangos tárgynyereményeket és kalandos, barlangászok által vezetett túrát! Készíts egy A/4-es színes rajzot, és népesítsd be a barlangokat képzeleted különleges lényeivel! A Speleo Myotis Barlangkutató, Természetjáró és Természetvédő Egyesület a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat segítségével ismét ingyenes rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. A legügyesebb munkákból vándorkiállítást szerveznek. Beérkezési határidő: 2016. április 28.
Még több infó.

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.