Top 5 ok az egészséges avokádóolaj fogyasztására

Diabétesztől az ínybetegségig számos problémán segíthet

Az avokádó gyümölcsből készült kivonat az egyik leginkább egészséges olajnak számít manapság. Íme az avokádóolaj néhány tudományosan is bizonyított előnye.

Nem muszáj szeretnünk az avokádót ahhoz, hogy a belőle származó olaj előnyeit hasznosítani tudjuk. Az avokádó olaj napjainkban az egyik legegészségesebb olajnak számít, melynek jótékony tulajdonságait tudományosan is alátámasztották már.

Lássuk, miért olyan egészséges.

Épp olyan jó, mint a kókuszolaj és az olíva olaj: az avokádót nem véletlenül tekintik csodálatos gyümölcsnek – tele van egészséges zsírokkal. Ám nemcsak jó zsírokban gazdag – olajsav tartalma is magas, amely telítetlen zsírnak számít. Számos egyéb előnnyel is bír ugyanakkor, melyek miatt nagyon érdemes beiktatni az avokádó olajat étrendünkbe.

Foto:123rf.com

1.Elősegíti az egészséges szív- és érrendszert: szakértők szerint az avokádóban található egyszeresen telítetlen zsírok kiválóan alkalmasak a szív egészségének fokozására és a magas vérnyomás csökkentésére.

2.Segít a diabétesz kordában tartásában: sajnos, napjainkban a cukorbetegség az egyik leggyakoribb probléma a világon. Az avokádóban található, egyszeresen telítetlen zsírok alkalmasnak mutatkoznak a diabétesz tüneteinek kezelésére. Hozzájárulnak a glükózszint, így a vércukorszint mérsékeléséhez. Megóvhatjuk magunkat, ha gyakran fogyasztunk avokádót vagy avokádó olajat.

3.Javítja az ízületi gyulladás (arthritis) tüneteit: iktassunk avokádóolajat étrendünkbe, ha sűrűn gyötörnek bennünket az ízületi gyulladás tünetei. Tanulmányok szerint az avokádó olaj kivonata segíthet csökkenteni a merevséget és a fájdalmat azon páciensek körében, akiket arthritis kínoz.

4.Hozzájárul a szem egészségéhez: az avokádóolaj rendkívül jó luteinforrás. A lutein igen erőteljes antioxidáns, mely segít a szemek fiatalon tartásában, s a korral összefüggő szembetegségek, így a szürkehályog, retina leválás megelőzésében.

Foto:123rf.com

5.Javítja az íny egészségét: az avokádóolaj étrendbe iktatásával a fogágy- illetve az ínybetegségek is megelőzhetők. Ez az állapot gyakran vérző ínnyel, rossz lehelettel jár. Szakértők szerint az avokádóolaj bizonyos tulajdonságai jó gyulladáscsökkentő hatást mutatnak – azzal, hogy gátolnak egy bizonyos fehérjét, mely szövet- és a csontvesztést idéz elő.

+1 tipp: Az avokádóolaj rendkívül jó főzéshez. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően ellenáll a magas hőmérsékletnek anélkül, hogy lebontaná és elveszítené egészségügyi előnyeit.

Zöldség vagy gyümölcs? Kenjük vagy szeljük? Termeljük vagy vegyük? Afrodiziákum, de miért? Itt az ideje a leleplezésnek!

Aligátoros afrodiziákum, vagyis avokádó

Nincs min gondolkodnunk tehát, ha az egészséget tartjuk szem előtt. Az avokádóolaj mindenképpen megér egy próbát!

Forrás: https://napidoktor.hu/index