Top 13 tipp az otthon rendberakására! – 2.rész

A könnyű pakolás legjobb módszerei

Nyomaszt, hogy nincs elég nagy rend a lakásban? Találjuk meg a módját, hogy az otthon rendberakása könnyű és gyors legyen. Íme 13 tipp arra, hogy a lehető leghatékonyabbak legyünk.

Nincs egységesen jó módszer arra, hogy az otthon rendberakása tökéletes legyen. Mindenkinek más válik be jobban, hiszen másként élünk, más szokásaink vannak és az ízlésünk sem egyforma. Ám vannak stratégiák, amelyek a legtöbb ember hasznát veszi.

Cikkünk első részében az első 6 tippről olvashattunk. Lássuk a többit is.

7.Okosan csoportosítsunk

Ha készen állunk az otthon rendberakására, érdemes felállítanunk fontossági sorrendet: mit miután szeretnénk helyrerakni. Például pécézzük ki elsőnek az ebédlőasztalt. Mi az, amit meg kell tartani, minek van meg a pontos helye és mire nincs szükség? Alkalmazzunk tiszta tároló edényeket, kosarakat, melyeknek szintén megvan a maguk helye és ide elrakhatjuk a szanaszét heverő dolgokat. A rendszerező kosarakra, dobozokra címkét is tehetünk – így még könnyebben megtalálunk mindent.

 

8.Mindent aszerint rendezzünk el, milyen gyakran használjuk

Amit naponta előveszünk, az lehetőleg a szemünk magasságában és elérhető helyen legyen. Megkíméljük magunkat a hosszas keresgéléstől, idegeskedéstől és az otthon rendberakása is sokkal gyorsabban fog menni. Amit csak évente párszor veszünk elő, az elfér egy magas polcon is.

9.A beszerzésnél is legyünk megfontoltak

Érdemes már bevásárláskor átgondolni, mire van valóban szükségünk és vajon lesz-e hová tenni, nem fog-e zavarni a későbbiekben az a dolog. Mások holmiját se tárolgassuk szívességből, legfeljebb átmenetileg.

10.Nézzük a dolgokat más szemszögből

Gondoljuk azt, hogy vendégek vagyunk a saját lakásunkban. Az otthon rendberakására máris másként tekintünk majd – észrevehetjük, mi tűnhet zavarónak egy vendég számára, amit mi már nem is észlelünk. Ez igen jó irányt adhat arra, hogy a sarkokat kiürítsük, a kilógó újságokat eltüntessük szem elől és így tovább.

11.Az emléktárgyakat egy helyen tároljuk

Mindenkinek vannak kedves tárgyai. Nem is kell tőlük megválni, de egyszerűbb egy helyen tartani őket a szobában – mondjuk egy kis szekrényt vagy polcot kiszemelni számukra. Úgy rendezzük el őket, hogy valóban érvényesüljenek és ne nagy adag porgyűjtőként tekintsünk rájuk.

12.Használjunk naptárat

Adjunk magunknak határidőket olyan dolgok elvégzésére, melyekre már nagyon régóta készülünk. Ha ugyanis már ezer éve meg szeretnék csinálni egy saját készítésű tárgyat, vagy felaggatni a falra a családi fotókat, éppen ideje. Ha az otthon rendberakása megtörtént, már készülhet is a csinos dekoráció!

13.Tanuljunk meg dönteni

Nem kell mindent megvenni, ami megtetszik – de ami hasznos vagy igazán illik hozzánk és érvényesül is, azt kár otthagyni a boltban. Hozzunk ésszerű döntéseket. Hogy mit tartunk meg és mit nem, azt pedig határozzuk el az alábbiak szerint:

  • Használtuk-e azt a valamit az elmúlt egy évben? Ha a kérdést feltéve sem tudunk dönteni, kerüljön a tárgy a „később eladományozandó” dobozba.

  • Szeretjük azt a dolgot, vagy szükségünk van rá? Ha egyik sem igaz, nyugodtan odaadhatjuk másnak. Amennyiben valamit már régóta egy szekrény sötét sarkában tárolunk, nyilván nem használjuk.
  • Illik az életünkbe az a dolog? Ha igen, például egy könyv, sportfelszerelés vagy hasonló, az természetesen maradhat. De ha valami rossz emléket idéz fel a múltból, jobb elengedni azt a tárgyat.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.