Teremts harmóniát otthonodban!

Az otthonunkban használatos anyagok befolyásolhatják közérzetünket, egészségünket, sőt az egész lakás hangulatát meghatározzák!

A lakástextilek az első számú díszítőelemek közé tartoznak. Rosszul megválasztott színekkel és formákkal a legszebb enteriőrök is tönkretehetőek, vagy épp ellenkezőleg: egy helyesen összeválogatott, egymást jól kiegészítő, kárpit, függöny és párna, kellemes egységet teremt. Még egy jelentéktelen berendezést is feldobhatunk pusztán a textíliák segítségével!

nappalidekor

Függönyök

Ha árnyékoló szerkezetként csoportosítjuk, akkor megkülönböztetjük a fényáteresztő, könnyű függönyöket és a sötétítő, illetve dekorációs függönyöket. A manapság divatos narancs és sárga színekben játszó függönyök például napos hangulatot kölcsönöznek a szobának.

Terítők

A ,,kerek asztalra kerek terítőt” jelszó már a múlté! Egy szépen fodrozódó terítő, egy egyszerű geometriájú négyzet, minden asztalformán jól mutat.

terítő

Kádkilépők, törölközők

A vicces, bohókás kádkilépő a legunalmasabb fürdőszobát is képes feldobni, pláne, ha harmonizál a törölközőkkel. Vásárlásnál a mintákon kívül figyeljünk a minőségre is, az olcsóbb szintetikus törölközők bármilyen mutatósak is, nem szívják a nedvességet!

Díszpárnák, plédek, takarók

Egy színes, puha párna vidám, otthonos hangulatot teremt még a legkomorabb környezetben is. A különböző árnyalatú és mintájú plédek, ágytakarók cserélgethetőek a kanapé díszeként is.

parnak

Szőnyegek

Éljünk a bátran kontrasztok lehetőségeivel! Bármely modern lakásba ellenpontként akár egy színben eltérő, élénk szőnyeget is tehetünk. Kisebb szobákban viszont, ahol esetleg még a falak is színesek, kerüljük a sötét szőnyeget, mert könnyen zsúfolttá teheti otthonunkat! A teljes összhang érdekében komplett termékcsaládokat is választhatunk, amelyek egy szín, illetve motívumvilágra épülnek. Az anyagokat variálhatjuk a függönyön, a drapérián, az ágytakarón, ha pedig a minőség megengedi, akár még kárpitozni is lehet vele, sőt, falikárpitként is használható!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.