Szép-kártya 2022 – Élelmiszer is vehető vele, de meddig?

2022 május vége a biztos

Változást jelentett be a kormány a Szép-kártya felhasználhatóságát illetően 2022 január elsejétől. A kártyával élelmiszer vásárlására is van lehetőség, előreláthatólag májusig – de ez is változhat.

Ahogyan minden évben, idén is több változást jelentett be 2022 január elsejétől a kormány. Rendelet jelent meg arról is, hogy módosul a Szép-kártya felhasználásának módja.

Tartásdíj – Jön a megoldás, nem lehet kibújni a fizetés alól

Már december 24-én közzétette a Magyar Közlöny, hogy a Szép-kártya ezentúl alkalmas lesz élelmiszervásárlásra is, ez a rendelet azonban csak 2022 február elseje és 2022 május 31-e között él – tudatta a napi.hu.

A szabály szó szerint úgy szól, a 2022. évben a  Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára utalt, a melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kormányrendeletben meghatározott étkezési szolgáltatásra és a kereskedő által 2022. február 1. és 2022. május 31. között értékesített élelmiszer vásárlására felhasználható – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb évi 150 ezer forint támogatás (minősül juttatásnak)”.

Foto:pixabay.com

A Szép-kártya felhasználhatóságának módosítása minden bizonnyal csak azért május 31-ig érvényes, mert a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzetet a kormány 2022. június 1-ig hosszabbította meg – írta a napi.hu.

A jelenlegi rendelet szerint a kormány a fenti rendelet hatályát a koronavírus járvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályvesztéséig hosszabbítja meg. Vagyis, ha ez lejár, a rendelet is hatályát veszti.

A Szép-kártya tehát május végéig alkalmas lesz arra, hogy élelmiszert vegyünk belőle, de a rendelet kiköti, hogy alkohol és dohányáru nem vásárolható vele.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.