Speciális építőanyagok kutatás-fejlesztése

A GENÉV Generál Ingatlanforgalmazási Építőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság eredményesen pályázott az Új Széchenyi terv keretén belül megjelent Kutatási és Technológiai Innovációs Alap Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása (KTIA 2013-PIAC_13) tárgyú pályázatán.

A Genév Kft. 2002-ben alakult egy villamosipari kivitelező magból a villamosipari szolgáltatások igényeinek kielégítésére. Az eredményesen végzett épület villamossági munkákhoz kötődő építés-szerelése fokozódó igénye a profil-, a kapacitás bővítés irányába való elmozdulást kikényszerítve eredményezte, hogy a társaság – mint kivitelező szervezet – arculata építőipari jelleget öltött. Dinamikus fejlődésének köszönheti, hogy jelenleg az építőipar komplex faladatainak ellátását már középvállalati szinten tudja teljesíteni.

Társaságunk elkötelezte magát az MSZ EN ISO.9001:2001 minőségügyi menedzsment rendszer működtetése mellett. A rendszert bevezette és a szabvány előírásainak megfelelően eredményesen működteti. Megfelelőségét az MMR 347 számú tanúsítványa dokumentálja. A munkákat zömében saját kapacitással végzi, a speciális szaktudást és technikát igénylő feladatok egy részét egy jól szervezett struktúrában működő partnerhálózat közreműködésével látja el, melyet minden esetben a Genév Kft. koordinál. Tevékenységét fővállalkozóként gyakorolja, de esetenként társ-, illetve alvállalkozóként is közreműködik szabad kapacitásától függően egyes beruházások megvalósításában.

Vállalt munkáit a vezetőség irányítása mellett saját szakembereivel, speciális vagy nagy volumenű szakmai munkák esetén minősített alvállalkozók bevonásával végzi. Cégünk széleskörű, állandósult beszállítói körrel tart kapcsolatot. E beszállítói kör társaságunk szempontjából jelentősebb képviselői minősített beszállítók. Velük a permanens kapcsolat, a kölcsönösen rugalmas hozzáállás biztosítja a megfelelően folyamatos anyagellátást – esetenként a rendkívüli sürgős megoldásoknál is – ami jelentősen hozzájárul vállalásaink sikeres teljesítéséhez.

Az építőipari fővállalkozások mellett társaságunk továbbra is fogékony az olyan különleges szakmai feladatokra, amelyeknek megoldásában, elvégzésében már jelentős szakmai múltra tekint vissza. Nagy hangsúlyt fektet a villamosipari, távközlési hálózatok telepítése, szerelése és felújítása során szerzett tapasztalatok további hasznosítására. Ezekhez kapcsolódnak továbbra is az érintésvédelmi-, villámvédelmi mérések is a velük járó új, vagy javítási munka igényükkel, melyek elvégzésére mindenkor készséggel rendelkezésre állunk. A munkák vállalása és kivitelezése során vállalatunk minden esetben maximálisan igyekszik alkalmazkodni a megbízói igényekhez!

1_10

Partnereink igényeinek és körülményeinek figyelembevételével – szükség esetén – a munka tárgyát képező létesítmény folyamatos üzemeltetése mellett, az általa igényelt anyagok felhasználásával végezzük az építés-szerelési munkákat, hogy gazdálkodásukban, termelésükben a fennakadások, károk elkerülhetővé váljanak.

Partnerhálózatunk révén – koordinálásunk mellett – a jelzett létszámot mindig optimális mértékben tudjuk a feladatokhoz igazítani. Hét mérnök, két technikus, harminc szakmunkás és tíz segédmunkás. Az újrahasznosított polisztirolból és speciális kötőanyagokból öntött, nem éghető, A2 tűzvédelmi besorolású, kiváló hőszigetelő tulajdonságú, speciális könnyűbeton darabolásával, méretre vágásával olyan építőipari termék előállítását céloztuk meg, amely forradalmasítja az utólagos hőszigetelést, táblás hőszigetelés formájában. Ez a tömbből vágott tégla formátum teljes mértékben kiválthatja a pórusbeton elemeket, mint például a közkedvelt Ytong téglát, amelynek hőszigetelő képessége csupán negyede az általunk fejlesztendő speciális könnyűbeton téglának.

A passzívház tulajdonságokat közelítő könnyűszerkezetes építési technológiánál a speciális könnyűbeton tégla merev, de ugyanakkor rugalmas építőanyag, mégis kiváló hőszigetelő és sok egyéb tulajdonsággal bíró kitöltő szerepet játszik a hagyományos ásványgyapottal szemben. Válaszfalak építésére is szolgáló, akár több elválasztó elem kivitelben is beépíthető, ezzel szintén jelentős piaci szerephez jut. A tömbből kivágott, kialakított egyedi formák a műemlékvédelmi oltalom alatt álló épületek felújításánál tölthetnek be meghatározó szerepet.

A projekt címe: „Újrahasznosított és speciális alapanyagok felhasználásával előállított, innovatív építőipari termékek kutatás-fejlesztése”

A projekt megvalósításának helyszíne: Szeged
Projekt indítása: 2013. 11. 01.
Projekt zárása: 2015. 04. 30.
Elnyert támogatás összege: 449.590.920 Ft
A döntés dátuma: 2013. 11. 28.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.