Rémálom a tavaszi nagytakarítás?

Éljen, itt a tavasz! Jaj-jaj, valamikor túl kell esni az egyik legfontosabb otthoni programon, ami nemmás,mint a tavaszi nagytakarítás!

Tavaszi nagytakarítás – okosan megszervezve

Íme néhány tipp, agglegényeknek és háziasszonyoknak, amivel ha nem is az élvezetek netovábbja, de legalább könnyebb lesz a takarítás!

A közelgő nagytakarításra jobb lelkileg felkészülni, és nem hagyni, hogy baljós árnyként lebegjen az ember feje felett, éppen ezért tűzzük ki az időpontot: mondjuk, legyen jövő szombat! Az addig tartó idő pedig lehet a ráhangolódás időszaka.

takaritas1

Akinek van férje, (olyan, aki hajlandó ablakot mosni) az neki is jó előre szóljon! Senki nem örül, ha az utolsó pillanatban szembesítik azzal, hogy a tervezett szombati matiné-nézés helyett ablaktisztítás lesz a program. Más típusú férjek bármit megtennének azért, hogy ne kelljen otthon maradniuk a kritikus időpontban.

Ezt is ki lehet használni, ilyenkor az embernek nagyobb esélye van, hogy az egyébként nyűgös teendőknek (hétvégi nagybevásárlás, a kocsi mosóba vitele, állatkert a gyerkőcökkel) életünk párja a megszokottól eltérő módon, nagy lelkesedéssel áll majd neki.

Hihetetlen, de még ennél tovább is lehet tetézni a dolgokat, amik segítik a takarításra való ráhangolódást! Végtére is, nem a fogyasztói társadalom fogaskerekei között őrlődünk? Dehogynem. A kitűzött nap előtt menjünk el egy nagyobb üzletbe, és vásároljunk be szuper takarítószer újdonságokból, vagy használjunk természetes hozzávalókat. Nem kell méregdrága biotermékeket vásárolnod ahhoz, hogy kellőképpen fertőtlenítsd a családi fészket.

Íme pár tipp:

A nagytakarítást pénztárcakímélő, mesterséges illatanyagoktól mentes, mindennapi (leginkább emberi fogyasztásra alkalmas) szerekkel is végezheted. Jöjjön néhány természetes tisztítószereket felsorakoztató tuti recept a tavaszi nagytakarításhoz.

Mikrófertőtlenítés ecettel

Egy deci ecetet keverj össze fél deci vízzel, majd ezt forrald fel egy üvegpohárban. Az ecetes oldatot hagyd bent a mikróban 15 percre, aztán csak töröld át. Sokan nem szeretik az illatát, de nem kell aggódni, mert hamar elpárolog.

Ecetet a makacs szennyeződésekre

1 rész ecet – 4 rész víz arányban olyan ”tisztítószert” készíthetsz, amivel a makacs, odaszáradt és vízkövesedő foltokat is könnyedén eltávolíthatod a konyhából, fürdőszobából.

Ezek tavasszal amúgy is el szokták lepni az üzleteket, (mindegyiket úgy hirdetik, hogy szinte magától kitakarít) és biztosan mindenki talál valamit, ami belefér a költségvetésébe, és egy kis örömöt varázsol a takarításba!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.