Pillanatok alatt elkészülő őszi sütemény almával és körtével

Mi más szimbolizálhatná jobban az őszi hangulatot, mint egy almás-körtés cobbler?Az időhiányban szenvedő háziasszonyok kedvenc sütije nem más, mint egy tálban sült gyümölcsös pite.

Almás-körtés cobbler

A lényege, hogy a gyümölcsöt tesszük alulra, a tetejére pedig egy igen könnyű tésztát kanalazunk és így sütjük meg, hogy aztán langyosan, tejszínhabbal vagy anélkül a családnak felszolgálhassuk, de aztán ne csodálkozzunk, ha öt perc alatt elfogy az egész. Mert el fog fogyni!

Nagy előnye a könnyű elkészíthetőség mellett, hogy a végtelenségig lehet variálni: bármilyen szezonális gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá, de készülhet fagyasztott alapanyagból vagy befőttből is. Nagyon kevés lisztet igényel, mégis tekintélyes mennyiség lesz belőle, amiről azonban bizton kijelenthető, hogy soha nem elég.

körtés-cobbler1

Ennyi bevezető után jöjjön maga a recept, aminek az eredetije itt olvasható, csak egy kicsit át lett szabva egy nagyobb család méretére.

Hozzávalók
  • 8 dkg vaj/margarin
  • 22,5 dkg liszt
  • 27 dkg cukor
  • 1,5 zacskó sütőpor
  • 2,8 dl tej
  • 3 közepes körte pucolva, hámozva, felkockázva
  • 2 kisebb alma pucolva, hámozva, felkockázva
Elkészítése
  1. A sütőt melegítsük elő 180 Celsius fokra.
  2. Vegyünk elő egy közepes tepsit vagy piteformát és kockázzuk bele a vajat/margarint.
  3. Tegyük a tepsit a sütőbe és olvasszuk meg a vajat/margarint.
  4. Öntsük a robotgép táljába a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd a tejjel keverjük csomómentesre.
  5. Vegyük ki a tepsit a sütőből. A megolvadt vajat oszlassuk el egyenletesen a tepsiben, majd szórjuk rá a gyümölcsöket.
  6. Öntsük rá a tésztát. (Nem baj, ha nem jut mindenhova belőle.)
  7. Tegyük vissza a tepsit a sütőbe és körülbelül 45 perc alatt süssük aranybarnára a cobblert.
  8. Vegyük ki a sütőből a megsült tésztát és tegyük félre egy kicsit hűlni: melegen és hidegen is egyaránt finom.
Megjegyzés
Tejszínhabot kínálhatunk hozzá (nyáron hideg vaníliafagylalttal az igazi).

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.