Pár szokatlan mód a garázs kihasználására

A garázs elsődleges célja az autó biztonságos tárolása, de nagyon sokszor áll kihasználatlanul vagy éppen túlhasználva – felhalmozva olyan limlomokkal, amelyek „biztosak jók lesznek” még valamire, aztán persze soha nem vesszük őket újra a kezünkbe.

Pedig ez a helység tökéletes lehet olyan mindennapi tevékenységekhez is, amikhez régóta keresünk megfelelő helyet. Ne keressük tovább – spoilerveszély –: a garázs az. 

Azt nem győzzük hangsúlyozni, hogy bármire is szeretnénk használni a garázsunkat, és bármilyen kreatív átalakítást is tervezünk, lényeges, hogy előtte megteremtsük a megfelelő higiéniai feltételeket – például a jó szellőzést, a falak szigetelését és festését, a penész és kosz eltávolítását. Nemcsak a falaknál, de a garázskapu kiválasztásánál is fontos szempont a tiszta és egészséges környezet kialakítása – egy megfelelő garázskapu gondoskodik a szellőzésről és szigetelésről is.

Íme 5 mód, hogy a legtöbbet kihozd a garázs lehetőségeiből!

Dolgozószoba 

A garázs nem csak az autó tárolására van – emellett számtalan fantasztikus módon hasznosíthatjuk a gyakran elhanyagolt helyiséget.

Már a vírusveszély előtt is népszerű volt a home office munkavégzés, azóta pedig még jobban megnőtt az otthonról dolgozók száma. Alapvetően jól hangzik, hogy papucsban és pizsamában az ágytól csupán az asztalig megyünk el, hogy beérjünk az „irodába”, a valóság azonban az, hogy ez csak akkor élvezhető, ha nincs egy hangoskodó gyerek, vagy egy szintén home office-ban dolgozó, egész nap meetingelő házastárs a közvetlen közelünkben.

A hatékony munkavégzéshez sokaknak elengedhetetlen a csend, ezért ha házon belül ez nem adott, helyezzük házon kívülre. Figyeljünk, hogy a garázsban is legyen internet – videochat előtt pedig mérjük fel, mit fog látni a másik a hátunk mögött. Lehet, hogy a szomszéd értékelte a két évvel ezelőtt kirakott fürdőruhás-mopszos naptárat, a főnök viszont nem biztos, hogy fogja.

Kiállítóterem, műhely 

A garázs nem csak az autó tárolására van – emellett számtalan fantasztikus módon hasznosíthatjuk a gyakran elhanyagolt helyiséget.

Régóta érik benned az elhatározás, hogy alkoss valamit? Esetleg már belevágtál, az alkotásaid pedig a lakás minden pontján megtalálhatóak, őrületbe kergetve ezzel a családod? A garázs nemcsak arra lehet kiváló, hogy elvonulj és csendes környezetben hódolhass a szenvedélyednek, de tökéletes egy első, kisebb kiállítás megrendezésére is. Amire érdemes figyelned, hogy ehhez jó látási viszonyok kellenek – ha nincs lehetőséged garázsablak kialakítására, ajánljuk figyelmedbe az üveggel kombinált garázskaput, amitől fényárban úszik majd a műhelyed. 

Konditerem 

A garázskonditerem előnye, hogy abszolút rugalmas tud lenni a helyiség méreteihez és lehetőségeihez. Ha nagyon kevés tér áll a rendelkezésedre, akkor sincs probléma: egy falra felszerelt bordásfal alig foglal helyet a garászban, de minden izmodat át tudod mozgatni rajta.

A plafonra szerelt húzódzkodók szintén nem zavarnak senkit – kivéve, ha már egy óriási szörfdeszka beelőzteőket, amit a tavaly nyári lelkesedésed után helyeztél oda. Ebben az esetben garázsod legjobb barátja az oldalra futó garázskapu lesz, így még a plafonon is marad helyed, hogy kellően fel tudj készülni a bikiniszezonra.

Vendégváró

Ha mindenre gondoltál a kerti parti szervezésénél, de a napernyő valamiért lemaradt a listáról, ne ess kétségbe – a melegben a vendégek könnyen oltalmat nyerhetnek a tűző nap elől a garázsban, ráadásul a buliból sem maradnak ki. Esti szórakozáshoz is kiváló lehetőség a garázs, a saját partiház kialakítása lényegében csak a fantáziádon múlik. Csocsó, billiárdasztal, darts, minibár és bárpult – csak néhány kiegészítő a tökéletes bulihoz. Egy jól szigetelt garázs esetén a zenebona sem okoz fejfájást a szomszédoknak – a bátrabbaknak a karaokegépet is szívből ajánljuk.

Gyereksarok 

A garázs nem csak az autó tárolására van – emellett számtalan fantasztikus módon hasznosíthatjuk a gyakran elhanyagolt helyiséget.

Arra senkit nem buzdítunk, hogy hagyja magára a gyerkőcét a garázsban, de egy kialakított gyereksarok nagyon hasznos lehet, amikor a család felnőtt tagjainak ott van dolga. Egy elkerített rész játékokkal, gyerekbútorral tökéletesen le tudja foglalni a mindig kíváncsi csemetét, amíg a szülők szerelnek, kocsit mosnak – vagy az esti partira hangolják be a karaokegépet.

képek: inspiraciok.hu

Forrás: Inspirációk