Mitől csillog a tükör? – Ismerjük meg a trükköt!

Ha eddig úgy hittük, egy tükröt sosem lehet maradéktalanul ragyogóvá tenni, gondoljuk át újra feltételezésünket. Egy apró trükkel mindez sikerülhet.

Olykor reménytelen küzdelemnek tűnhet egy tükröt valóban csillogóvá, kifogástalan tisztaságúvá varázsolni. Valahogyan mindenki letakarítja, de többet nemigen vár az eredménytől.

Pedig nem olyan nagy kaland a tükröt igazán ragyogóvá tenni. Kövessük az alábbi tippeket és tükörképünk mellett magát az üveget is megcsodálhatjuk.

Egy tükör tisztításánál mikroszálas rongyra és meleg vízre lesz szükségünk. További fontos kellékek az enyhe mosogatószer, egy szivacs és a borotvahab (ami nem gél állagú).

tükör

Lássuk, miért.

Amennyiben a tükör nem túlságosan piszkos, másodpercek alatt letisztítható egy kis meleg vízzel, szárazra dörzsölve körkörös mozdulatokkal, hogy elkerüljük a foltokat – dolgozzunk a mikroszálas ronggyal.

Ám ha piszkosnak tűnik a tükör, oldjunk fel egy kevés mosogatószert a meleg vízben, majd a belemártott szivaccsal dörzsöljük meg a felületet. Ha kész, a mikroszálas ronggyal töröljük át, tüntessünk el minden nyomot.

tisztítószerek

Ha azt szeretnénk, hogy a bepárásodott tükrök többé ne zavarjanak, vigyünk fel egy kevés borotvahabot a felületükre. Töröljük le alaposan a mikroszálas kendővel – ragyogást eredményez néhány másodperc leforgása alatt!

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.