A mikrosütő „újraélesztése” – egy kis folyadékkal!

Bizonyos háztartási problémákat egyszerű házi praktikával is meg lehet oldani – ezek közé tartozik a mikrosütő tisztítása, szagtalanítása is. Egy bögre és némi folyadék kell hozzá…

A konyhai feladatok mindig sürgetőek, hiszen minél tovább áll a kifolyt maradék a munkaasztalon, minél hosszabb ideig hagyjuk a mosatlan edényeket gyűlni, annál kellemetlenebb szag lesz a helyiségben. S valljuk be, a látvány sem kápráztat el bennünket.

Felületesen mindent kiválóan meg tudunk tisztítani szokásos tisztítószereinkkel vagy környezetbarátabb, házi praktikákkal. Ha azonban szeretnénk mélytisztítani is – például a mikrosütőt, mert ennek a sokat használt konyhai gépnek bizony szüksége van egy kis gondozásra néha -, íme egy remek ötlet, hogy kissé alaposabb „rendet teremtsünk” benne, elűzve a szagokat és fellazítva a makacs szennyeződéseket.

citrom5

A mélytisztítását a következőképpen végezhetjük el.

1.Töltsünk meg egy kávés bögrét vízzel, majd rakjunk bele néhány szelet citromot. Tegyük a mikrohullámú sütőbe a bögrét – 3 percre állítsuk főzés funkcióra a gépet és járassuk.

2.Ha lejárt a 3 perc, hagyjuk a bögrét a mikróban még három perc erejéig. A gőz, amely benn keletkezik, felpuhítja a kifolyt élelmiszer maradványokat, melyek esetleg még makacsul tartják magukat a mikró belsejének felszínén. A forró citrom pedig tesz róla, hogy a tésztaszószból maradt szag eltávozzon.

3.Ha készen vagyunk, vegyük ki a bögrét a mikróból. A sütő falait meleg, szappanos vízzel törölgessük le az ételmaradékok eltávolítása végett. Egy másik, tiszta ruhával pedig öblítsük le és töröljük szárazra a teljes belső felületet!

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.