Megnyugtató kékség

A kék szín számtalan árnyalata könnyen ihletet adhat egy szoba vagy otthon berendezésénél, hiszen a különböző árnyalatok nagyon jól társíthatók egymással

A kék, mint szín a természetben ugyan nem fordul elő, de árnyalatai, mint a búzakék, a levendulakék a természet legszebb virágaiban is megtalálhatóak.

Gondoljunk csak a kék fehér szín összeállításra, amely otthonosan és üdén hat, és tiszta, friss nyugalmas környezet teremt otthonunkban. A kék szín remekül alkalmazható háttér színnek, és nagyon jól társítható a nyers színekkel, valamint a saját árnyalataival is. A kék inkább visszaveri, a fényt semmint elnyeli, ezért nem csoda, hogy ha több kék árnyalatot kombinálunk az sem zavaró.

kék ágy

Kísérletezzünk bátran a kék különböző árnyalataival otthonunkban, mert csodálatosan harmonizálnak, főleg ha mindezt egy világosabb színnel is párosítjuk. A kék szín különböző árnyalatai egyaránt élénkítenek és nyugtatnak. A nyári égboltra, vagy a vízpartra emlékeztető árnyalatok, hűsítenek és megnyugtatnak, ezért érdemes ezeket hálószobában alkalmazni.

kék szoba 2

Ha a kék színt vanília, vagy krémszínnel, netán fehér színnel kombináljuk, máris falusi hangulatot hozhatunk létre, de akár egy Görögországi tengerparti stílust is varázsolhatunk. Amennyiben a kék sötétebb hűvösebb árnyalatait szeretnénk használni, a sárga színnel érdemes párosítani, így máris vidám lendületes hatást kelt. A levendula kék szintén nyugtató hatással lehet ránk, ezt is érdemes egy világos színnel kombinálni.

kék szoba

Emellett a kék színnek van egy térnövelő hatása is, elég, ha ránézünk egy kék tárgyra, amely távolabbinak látszik, mint amilyen messze van. Épp ezért ha a szoba falait világoskékre festjük, olyan mintha megnövekedne a szoba mérete.

Természetesen a túl sok kék szín már nyomasztó is lehet, épp ezért érdemes a kék különböző árnyalatait összekombinálni egy világos pasztell színnel.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.