Magyar, torinói és madridi végzős artisták műsora a Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz minden évben megrendezi a budapesti Baross Imre Artistaképző végzős fiataljainak vizsgaelőadását, amely ebben az évben két másik iskola, a torinói Flick Cirkusziskola és a madridi Carampa Cirkusziskola növendékeinek vendégszereplésével egészül ki június 29-én.

Az idei gálán a három cirkusziskola növendékei a hagyományos és a kortárs cirkusz elemeit ötvöző műsort mutatnak be az érdeklődőknek. A szombaton 11 és 15 órakor látható két előadás az állatszámok kivételével felvonultatja a cirkusz minden elemét a zsonglőrtől az ugró-, dobó-, levegőszámokat bemutató artistákon át a bohócokig – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Nagycirkusz.

A művészeti munkát Roberto Magro olasz kortárs mozgásművészeti koreográfus, dramaturg, rendező készítette elő, aki 2012-ben már szerepelt Budapesten egy általa rendezett kortárs mozgásművészeti előadással.
A torinói Flick artista cirkusziskola produkciója a mediterrán jellemzőket vonultatja fel, a vásári, mutatványos és utcai műfajt vegyítik a cirkuszművészettel. Az artisták olyan egyedi produkciókat mutatnak be, amelyek az utcán, a vásári forgatagban, vándor- és kőcirkuszban, de adott esetben egy színház színpadán is ugyan olyan élményt nyújtanak.

circus

A madridi Carampa Európa egyik legelismertebb oktatási központja. Az olasz iskolához hasonlóan a déli országok szabadabb szemléletét tükrözi, amely a kötetlen szórakozásra és szórakoztatásra épít: a vándorcirkuszok különleges világát ötvözik a hagyományos és a kortárs művészeti irányzatokkal. Kiemelkedik közülük a bohóc-, és a Kubában tanult technikákat az európai cirkusz világával ötvöző létraszám.
A produkcióban közreműködik a Makám zenekar, a népzenei és világzenei műfaj nemzetközileg is elismert képviselője.
A közös műsoron túl a meghívott külföldi iskolák tanárai a Baross Imre Artistaképző tanulóinak és az érdeklődő artisták számára műhelyfoglalkozásokat tartanak, a magyar oktatók pedig a külföldi diákoknak, tanároknak rendeznek bemutatót.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.