Legyen húsvéti az otthonunk is!

A nyuszik ünnepe egyben lehetne a kreativitásé is, na meg azoknak az embereknek a megbecsüléséé, akik ilyenkor a zöldülő természetből erőt merítve nekiállnak saját kezűleg készített díszekkel ékesíteni a szobákat, az előteret, a konyhát, tehát az otthonukat.

A húsvétnak nem feltétele, hogy csakis a lányok kölni szagáról, a fiúk alkoholos körútjairól és misére járásáról szóljon. Ha szívesen csempésznénk egy kis közös, nevetgélős családi délutánt is bele, akkor buzdítsuk a kicsiket és a nagyokat egyaránt a lakás húsvéti feldíszítésére!

A legszükségesebb, hogy sablonokkal tudjunk gondolkodni: a húsvét mintái a nyuszik, a bárányok, a csibék és a tojások. Ezek méreteinek variálásával, és egy kis festékkel, szöggel, papírral csodákra lehetünk képesek, de a legszükségesebb majdnem mégis lemaradt: ne felejtkezzünk el a jókedvről, vagyis arról, hogy ez ne legyen újabb feladat: csakis akkor csináljuk, ha kedvünk telik benne!

husveti_tojasfestes3

Légy konzervatív!

Ha nem szeretnénk elszakadni az örökké bevált formuláktól, akkor elég, ha színes papírokat veszünk, majd vékony csíkokra vágjuk őket. A legjobb belőlük a zöld, a többi csak a színesítő szerepét fogja betölteni. Ha ezekből készítünk fészket az asztalokra, szekrényekre, azokba máris mehetnek a kifújt, festett tojások.

Nézz körül a lakásban!

Majdnem minden lakásban vannak eldugott kincsek, amik még ezer és egy dologra jók lehetnek, csak meg kell találni számukra a megfelelő formát: még ilyen gyorsan változó kincs lehet a szemétbe szánt holmi is, például nagyon jópofa csillárra felakasztott festett tojások készülhetnek a teafüvek papírjaiból!

Az sem árthat, ha újra előkerül a felújításból megmaradt tapétafoszlányok, lambérialécek. Szinte bármi az ünnep díszévé válhat, utóbbival máris itt egy példa, a kétkedők számára!

husveti_tojasfestes

Speciális hozzávalókkal húsvétra

Akik napjaink politikával dúsított hétköznapjait élik, azok könnyedén hiszik, hogy a cédula szó lemaradt a kopogtatók után. Pedig a valóság az, hogy a húsvét mentes bármilyen politikától, ne spóroljunk hát a színekkel: piros, narancssárga, egyre megy. Fessük élményekkel telire az ajtónkhoz készült kopogtatót!

A színes tojások ezúttal is uralni fogják az összképet: jól jön majd hozzá egy kis lambéria, amikből tojás formákat vághatunk ki. Ezek festése kötelező, de húsvétkor szinte már reflexszerűen vehetnénk elő a festéket arra, ami tojásforma!

A jellegzetes díszítőelemek persze mindig hasonlóak, ám egészen újszerű, különleges alkotásokkal is előrukkolhatunk.

Gallyaktól a kosárig: különleges húsvéti dekorációk az asztalra!

Nagyjából 8-10 tojásnak már elégnek kell lennie arra, hogy egy szép húsvéti körkoszorút készítsünk belőlük. Már csak egy nyuszi kell a közepébe hozzá, hogy kopogtatóvá varázsoljuk! Ha büszkék vagyunk az ötleteinkre, és szívesen megosztanánk másokkal is, ne habozzunk!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  Aranyos
  Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek!!
  A lányoknak sok kölnit,hogy Lne hervadjanak
  A fiuknak pedig piros tojást és sok forintot!!!
  Csak ennyi
  barátilag
  J.L.