Konyhapult házilag betonból

A beton konyhapult természetesen csak egy a lehetséges verziók közül. Előnye, hogy hőálló, strapabíró, házilag elkészíthető, utólag is felpolírozható, tehát igen tartós darab.

Cikkünket, ha elolvasod, mérlegelhetsz, melyik a számodra legpraktikusabb: fa, laminált, természetes kő, laminam, akril, vagy a beton. Amerikai blogokon szinte divat hullámként söpört végig a beton konyhapult készítése, egyet most bemutatok nektek. Ha kedvet kaptok a gyártáshoz, érdemes még előtte kicsit szörfözni a neten ebben a témában.

Először is lemérte, milyen széles pultokra lesz szüksége. 6,5 cm-es vastagságban készítette el. Ha megvannak a méretek, egy gyors térfogat kalkulációval  meg kell állapítani, mennyi betonra lesz szükségünk. Lapszabászatban le kell vágatni a megfelelő elemeket fehér bútorlapból, és el kell készíteni az öntődobozokat. A csavarozás után, szilikon tömítővel kell kihúzni az illesztéseket, ahhoz, hogy szép éleket kapjunk.

Szilárdságnövelésnek bele kell helyezni valamilyen gyenge vasalást. A hálót akkor kell belehelyezni, amikor már 1-2 cm rétegben be van öntve a beton.

beton konyha

  • Kis szemcseméretű betonból egy jó szilárdságú betont keverünk, használhatunk zsákos betont is.
  • Ha kész, önthetjük is a formába, 3-4 adagban, rétegenként ütögessük ki belőle a levegőbuborékokat, és a hálót ne felejtsük le berakni.
  • Vízszintezővel simítsuk egyenesre. Várjunk körülbelül 1-2 hetet (időjárástól függően), mielőtt kiszedjük a formából (Az első pár napon kicsit meg is locsolhatjuk). Kiszedés után, még érdemes várni, hogy teljesen megkössön, hivatalosan ez az idő 28 nap.
  • A felületét csiszológéppel fel kell polírozni, hogy ilyen selymes hatása legyen. Végül le kell kezelni a betont valamilyen zsírtaszító szerrel.

A végeredmény kifejezetten inspiráló.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.