Készítsünk otthon fűfejet!

Készíts fűfejet házilag és add át gyermekednek a természet iránti szeretetet! Ültess néhány fűmagot, és adj életet egy zöld hajú emberkének!

A harisnyába csomagolt földlabda elkészítésében a kicsik is szívesen részt vesznek, hiszen csak néhány egyszerű hozzávalóra és egy kis kreativitásra van szükség hozzá. Te milyen frizurát álmodtál meg neki?

fűfej1000

Szükséges anyagok és hozzávalók:

● virágföld vagy fűrészpor

● nylon harisnya

● egy kis virágcserép (vagy egy pohár)

● cérna

● színes textíliák, dekorgumi, zseníliadrót vagy matricák

A fűfej elkészítése:

1. A harisnya szárából vágj le egy kb. 15 cm széles részt, majd az egyik végén csomózd meg és fordítsd ki: ez lesz a fej teteje!

2. Tegyél egy kisebb marék fűmagot a kis zsák aljára, majd alaposan tömd meg virágfölddel vagy fűrészporral! A másik végén is jó szorosan csomózd meg, és állítsd bele a virágcserépbe vagy a pohárba!

3. Ha orrot is szeretnél a figurának, akkor középtájon a harisnyával együtt csípj ki egy darabka földet, majd egy cérnaszál segítségével kösd el azt!

4. A szemeket és a szájat elkészítheted dekorgumiból vagy zseníliadrótból, de akár matricákat vagy kész szemeket is használhatsz a díszítéshez. Színes textíliák segítségével a virágcserepet is mókás ruhába öltöztetheted!

+ Tipp: Rendszeres locsolás mellett az elkészült fűfej már 2-5 nap elteltével elkezd hajat növeszteni, amelyet idővel egy olló segítségével tetszés szerint lehet majd alakítani.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.