Helyek, ahol az állatok az urak!

Egyes szállodák örömmel fogadják kedvenceinket, mások viszont saját négylábú állománnyal büszkélkedhetnek. Az ilyen hotelekben az vadon szőrös képviselői előszeretettel lesnek be hálószobánkba, vagy éppen harapnak egy-két falatot reggelinkből.

Íme a világ legegzotikusabb szálláshelyei, melyekben az állatok az urak!

Giraffe Manor- Kenya

A 140 hektáros park 30 percre található Nairobi belvárosától, a Giraffe Manort lakói teszik egyedülállóvá. A szálloda maga elképesztő, a régmúlt eleganciáját eleveníti fel. A zsiráfok itt nem csak a kerítés mögül bámulnak vissza ránk, hanem szabad bejárásuk van a szálloda kertjébe, így bármikor bekukkanthatnak szobánk ablakán. A hotel még 1930-ban épült, egyedülálló, mivelluxus körülmények között biztosít lehetőséget Afrika élővilágának megismerésére. A szálloda környékén nem csak zsiráfok, de varacskos disznók, valamint több, mint 180 madárfaj található meg.

giraffe-manor

Engholm Husky Lodge – Norvégia

A husky paradicsomként emlegetett Karasjok városának érdekessége, hogy ezen a helyen mérték a valaha volt legalacsonyabb hőmérsékletet Norvégián belül. A nagy hideg ellenére azonban, az ember szíve azonnal megolvad, amint meglátja a bolyhos husky kölyköket, akik a szállodában kiemelt figyelmet élveznek. Emellett a vendégeket itt mindig meleg fogadtatásban részesülnek, és persze számtalan fantasztikus program várja az idelátogatókat. Legyen szó akár sífutásról, akár kutyaszán túráról, lazac halászatról, vagy éppen kenuzásról, itt mindent megtalálhatunk, ami a hideg évszak szerelmeseinek kedvez.

norvegia

Nature Observatorio Manzanillo – Costa Rica

Ha Ön is álmodozott arról, milyen lehet Tarzan és Jane bőrébe bújni, most valóra válhat a kívánsága. A Costa Ricában található hotelközvetlenül az esőerdő felett helyezkedik el, a 25 méterre a föld felett lévő kényelmes szobákban, most közelebb lehetsz a természethez, mint legvadabb álmaidban képzelted.

A reggeli ébresztésről a harsogó bőgőmajmok gondoskodnak, míg a délutáni pihenést a szemet gyönyörködtető színes pillangótömeg biztosítja. A házikók a környezetbarát szemlélet szerint készültek, és igazi csodának számítanak, hiszen a fürdőszobában esővíz folyik a zuhanyból, és napenergia biztosítja a háztartási berendezések működését.

observatorio-from-front

Elephant camping – Zimbabwe

Az elefánt kemping látványát szavakba öntetni hihetetlenül nehéz. A mesés növényzettel, medencékkel, és a Viktória-vízesés látványával megtűzdelt környezettől az embernek eláll a lélegzete. A saját rezervátummal ellátott kemping olyan vadonélő állatokkal teszi lehetővé a közvetlen találkozást, mint az elefánt, vagy a gepárd.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.