Hahó, Télapó!

A gyerekek izgatottan és vidáman várják a december eljövetelét, hogy a Mikulás ismét meglátogassa őket. Segítünk néhány ötlettel, hogyan varázsoljuk otthonunkba az ünnep hangulatát.

Mikulás közeledtével a barátságos, piros-zöld, fenyőillatú világ hívogatóan mosolyoghat ránk az otthonunk bármely pontjáról. A konyhában a süteményformák, és a mézeskalács figurák, a nappaliban a kandallóra felakasztott ajándékokra váró csizmácskák, asztaldíszként a mézeskalács házikó, mind-mind arra szolgálnak, hogy igazán hangulatossá és meghitté varázsoljuk az otthonunkat az ünnepekre.

Ha valóban meg akarjuk adni a Mikulásvárás módját, díszítsük fel a konyhaasztalt, melyhez válasszunk piros-zöld terítőt, és készítsünk egy nagy tálat, amit elhalmozhatunk mandarinnal, tobozokkal, mogyoróval és különböző, összeválogatott, színes termésekkel. Néhány dekorációs elemet magunk is elkészíthetünk, remek családi program a gyerekekkel.

mikulas

A mikulás figura, egy klasszikus, melyet elég egyszerűen és gyorsan létrehozhatunk. Nincs másra szükségünk, mint egy 12 cm nagyságú préselt papírból, hungarocellből, vagy fából készült tojásra, melyet könnyű beszerezni bármelyik kreatív hobby boltban. Kell még piros festék, piros, fehér és fekete kartonpapír, egy olló és egy kis adag ragasztó.

Az elkészítés menete a következő: A tojást fessük be pirosra, majd hagyjuk megszáradni. Ezután nyomtassunk ki sablonokat, vágjuk ki azokat, majd helyezzük rá a megadott színű kartonpapírra, rajzoljuk körbe és vágjuk azokat is ki.

Végül, a Mikulás fejét, karjait, kabátujjait, kesztyűit és a további kiegészítőket ragasszuk rá egyenként a tojásra. Ha a hobby boltban találunk olyan tojásformát, ami üreges, akkor még kisebb ajándékokat is elrejthetünk a Mikulás formában, nagy meglepetést okozva ezzel a gyereknek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.