Fessünk ombre falat!

Unod az egyszínű, és fantáziátlan falakat? Íme egy igazán különleges festési technika, amivel garantált, hogy elégedett leszel! Az „ombre” francia eredetű szó, jelentése: árnyék. Franciaországból ered, és gyorsan terjedt el a francia kifutók világából egészen Amerikáig, majd az egész világban. Népszerűsége feltehetően abból származik, hogy megtévesztésig hasonló lehet ahhoz, mint amikor hosszas tengerparti napozás után a nap kiszívja a haj végeinek színét, ezáltal egy színátmenet képződik, amely esztétikus változatosságot kölcsönöz a hajszínnek.Az ombre nem csak a hajfestésben hódít: a körömfestés a ruhák és a dekorációk világában is népszerű.

Az ombre festés tulajdonképpen egy olyan technika, amely során különböző mértékű színátmenetet festünk a falra.

Számtalan variációja létezik a színek tekintetében az ombre festésnek, szinte bármilyen színkombináció elképzelhető az egészen finom, természetes átmenetektől a különleges, extrém színkombinációkig. Nem csak mutatós, de tágítja a teret is.

Íme egy kék verzió, ami leginkább a tenger friss színeire emlékeztet:

ombre fal1

Lássuk a festés menete 4 lépésben:

1. lépés: Fesd le az általad kiválaszott árnyalattla

. 2. lépés: A festék egy alsó panel a legsötétebb árnyalat.

3. lépés: Keverjük össze a közepes és sötét árnyalatú együtt létre a 2. legsötétebb szín és festeni egy szakaszt. Ezután mozgassa a falra, és festeni a 3. szakasz közepén csak színes.

4. lépés: Blend a színek együtt egy kisebb ecset, hogy száraz, amíg területek és vonalak vérezni össze. Lehet, hogy érjen fel a bekevert festéket, ahogy megy, mert úgy egy csodálatos ombre hatás.

ombre fal 2

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.