Az ExperiDance Tánctársulat története

Napjainkban egyre nehezebb feladatot vállal magára az a művész vagy művészcsapat, aki ma Magyarországon kikapcsolódásra, pozitív elvonatkoztatásra szeretné bírni közönségét, nézőit.

“Napjainkban egyre nehezebb feladatot vállal magára az a művész vagy művészcsapat, aki ma Magyarországon kikapcsolódásra – a hétköznapoktól elemelve – pozitív elvonatkoztatásra szeretné bírni közönségét, nézőit. A szürke hétköznapok mellett kell az élmény, óhatatlanul kellenek az ünnepek! Kell, hogy apropó legyen egy, a családunk, barátaink vagy akár üzleti partnereink körében eltöltött színházi élmény vagy étterem kedvéért ünneplőbe öltözni kívül és belül. A fenti gondolatmenet mentén haladva társulatunk általában az ünnep apropója vagy megfűszerezője szokott lenni...”

Több mint 1300 teltházas előadást megélt tánctársulatunk az elmúlt 9 évben minden eszközzel azon dolgozott, hogy életre hívott szellemi értékeit a nemzetközi és a magyar kultúra színpadán bemutatva, Magyarország országimázsának pozitív formálójává, a “Magyar tánc utazó nagykövetévé” válhasson. Ha valaki megismeri struktúránkat, rájön arra, hogy rendszerünk működtető szerkezete mindig is a kreativitás, a hit és a szakértelem volt, mindezt megfűszerezve napi 13 – 14 óra munkával. Fő profilunk a TÁNC nonverbális formanyelve. Tény, ha ma valaki ezen a területen szeretne értéket-értékhez kapcsolni (a nézőszám volumenét is kalkulálva), akkor előbb-utóbb elkerülhetetlenné válik, s értékvesztő jelenünkben találkozni fog velünk, produktumunkkal.

Munkánkban, letett eredményeinkben meggyőződéssel hiszünk!
Valljuk, a mi feladatunk a jövőben is két dologban kell, hogy kimerüljön:

experidance

JÓT ÉS JÓL KELL TUDNUNK TÁNCOLNI!

Tárgyalásaink alapjaként minden esetben az a megközelítőleg 350 millió forintból létrehozott, utaztatható, az adott helyszínen 8-10 óra alatt készre építhető repertoár szolgál, mely a feltöltődésre vágyó nagybetűs NÉZŐT szándékozik megcélozni. Az együttműködés fókuszában pedig minden esetben a minőség, a közönségigény és az az egyedi táncszakmai profil áll, mely felvázolt hármas egységben sikeresek és naprakészek vagyunk.

Társulatunk tagjai Táncművészeti Főiskolát végzett hivatásos táncosok – szám szerint 32 fő – , a művészi munkájukhoz nélkülözhetetlen háttér apparátussal. Darabjaink 9 éve Európa-szerte műfaji kategórián belül maradva, a legkeresettebb színpadi produkciók közé tartoznak.

A társulat 6 egész estés show-ját több mint 900 000 néző látta és ünnepelte.

Előadásainkon célunk egészségesen ötvözni a minőséget – az arányok megtartásának figyelembevételével – a popularitással. Színpadi ötösfogatunk, mely nézőinket estéről-estére rabul ejti nem más, mint a TÁNC, a KOREOGRÁFIA, a JELMEZ, a FÉNY, a HANG, illetve mindezek precízen összerendezett míves kavalkádja az ALKOTÓ által…

Az ExperiDance Tánctársulat küldetése:

Kevés olyan sokarcú kifejezési forma létezik mint a mozgás, a tánc. Amióta emberek élnek, azóta létezik tánc a földön. A tánc és az ember egymástól elválaszthatatlanok. Nekünk, magyaroknak olyan tánchagyományaink vannak, amelyek a világon mindenhol híressé és kedveltté váltak, ismertté tették országunkat. Ezalatt több generáció felnőtt, átalakult a világ, változott az emberek igénye, ízlése. A mai táncosok feladata sokkal nehezebb és összetettebb mint elődeiké volt, hisz úgy kell megőrizniük és népszerűsíteniük a régi tánchagyományokat, hogy azok a mai emberek számára is érthetővé, élvezhetővé váljanak. Ezt a nehéz feladatot vállalta tánctársulatunk produkcióival.

Őszintén hiszünk abban, hogy múltunkat megbecsülve, értékeinket megőrizve sikerül felébreszteni a néptánc iránti hagyománytiszteletet több mint 50 éves Csipkerózsika álmából.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.