Anyák napja, Ökonapok, Farkas majális – hétvégi programajánló

A hétvége nem csak róluk szól, de Anyák napja alkalmából számtalan programra elkísérhetitek, elvihetitek Édesanyátokat! Nézhettek együtt bazsarózsát, szürkefarkast, ülhettek nosztalgiavonatra, avathattok tanösvényt, de akár egy teljesítménytúrán is indulhattok közösen.

1. Sárga teljesítménytúra

Fotó: Gulyás Attila

Újra elrajtol az ELTE-BEAC SÁRGA túrája Esztergom és Budaörs között! Idén is mindenki megtalálja a számára a kihívást jelentő távot (70, 50, 40, 30É, 20, 18, 10 km). Szeretettel várják a hosszú távokra kiéhezett profikat, ugyanúgy, mint a rövidebb távokon induló kezdőket és a kisgyermekes családokat. Hűvösvölgyben ismét pizzával várják a hosszú távról érkezőket.

Mikor?
2016. április 30. 23.00 – május 1. 18.00
Hol?
Esztergom Budaörs útvonalon
Még több információ a túráról, itt valamint itt és itt.

2. Kő-völgy tanösvény avatása

Fotó: Bükk 900 Természetbarát Egyesület

A miskolci Bükk 900 Természetbarát Egyesület szombaton egész napos tanösvény avató túrát és a tanösvényhez kapcsolódó mobil applikáció segítségével kvíz-versenyt szervez. Ha még nem ismered a Dél-Bükk e részét, akkor itt az ideje, hogy megismerd! Felfedezheted Kács határában a Kőhodályt, tovább haladva a Dobi-rétet, a Kő-völgyet, Cserépváraljához közelítve pedig a Török-rétet! Választható távok: 9 km, szintidő: 3,5 óra és 19,5 km, szintidő: 8 óra. Várják az 5 fő csapatok és felnőtt vezetőjük jelentkezését április 29-éig!

Mikor?
2016. április 30. 8.00-9.00
Hol?
Kács és Cserépváralja között
További információ az eseményről itt.

3. Szent György-nap Aggteleken

Fotó: Gulyás Attila

A Szent György-napi túrán a ridegen tartott jósvafői hucul ménest kutathatjuk fel csobogó patakok és csilingelő források mentén. A túra hossza: 5 km, időtartama: 3 óra. Találkozó a Jósvafői Kúria Oktatóközpontban. Bejelentkezési határidő: április 29. A túrán részt vevők maximális létszáma: 30 fő.

Mikor?
2016. április 30. 10.00
Hol?
Jósvafő és környéke
Még több információ itt.

4. Két nap az ökoturizmus jegyében

Fotó: Baricz Árpád/Gemenc Zrt.

Nagyrezét erdészszemmel, nosztalgiavonatozás, gyalogtúrák az interaktív Molnárka tanösvényen, a „Pécsi Gyors” vasútmodellező Klub kiállítása, céllövölde csúzlival, kézihajtányozás, mézkóstoló és mézvásár, hajókirándulás a Dunán csak pár program ízelítőül azokból az állandó és naponta változó programokból, amelyek Gemencen várják az ökoturizmus kedvelőit.
Mikor?
2016. április 30. és május 1.
Hol?
Gemenc
Még több információ a rendezvényről itt.
gemenczrt.hu

5. Farkas majális a Hortobágyi Vadasparkban

Fotó: Shutterstock

Vaúúúú, egy kis farkas-ízelítő! Ezeken a napokon megismerkedhetünk a szürke és nádi farkasokkal, és és azok hazai előfordulásával, életmódjával és viselkedésével. Látványetetés során azt is megtudhatjuk, hogyan táplálkoznak. A gyerekek a játszótéren kirakózhatnak, kifestőzhetnek, természetesen mindezt a farkasok jegyében.
Mikor?
2016. április 29.-május 1.
Hol?
Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark
Még több információ a majálisról itt.

6. Bazsarózsa túra

Fotó: 123rf

Jelentős botanikai értéket őriz a 100 hektáron elterülő Nagy-mező, Arany-hegy Természetvédelmi Terület. A világon már csak hazánkban találkozhatunk a fokozottan védett bánáti bazsarózsa életképes populációival, a túrán a különleges növény jelentősebb állományaiban gyönyörködhetnek a résztvevők. Túra hossza: 5 km, időtartama: 5 km, 3-4 óra.
Mikor?
2016. április 30., szombat 10.00
Hol?
Találkozó: Hosszúhetény, Vásártér
Még több infó a túráról itt.


7. Már most regisztrálj!
NPV (Nemzeti Park Túrák) 2. túrája

Fotó: trekk.hu

Egy teljes évet átölelő bélyegző gyűjtős túrasorozat: havonta kétnapos túrákat szerveznek és így járják be – a vándortúrás hagyományokat folytatva áprilistól szeptemberig sátrazva – az összes nemzeti parkot. Nem baj, ha az elsőről lemaradtál. A következő hétvégén a Fertő-Hanság Nemzeti Park kerül sorra. Még idejében regisztrálj, nehogy lemaradjál! Mindenképpen ajánlott pénteken délután megérkezni Fertődre!
Mikor?
2016. május 7-8.
Hol?
Fertő-Hanság Nemzeti Park, Fertőújlak

Még több infó az NPV túráról itt.  

+1 Tegyél te is a forrásvizeink védelméért!

Fotó: Gulyás Attila

A Gyermekekkel a Természetért Egyesület felhívást tesz közzé a Források Világnapja (május 19.) alkalmából, amihez a természetet szerető családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, iskolai osztályok jelentkezését várják. Jelentkezz 2016. május 5-éig és írd, hogy május 14 és 22. között mikor és melyik forrás környezetét kívánjátok megtisztítani.
Még több információ itt.
www.gyermekekkelatermeszetert.eu

Forrás: Turistamagazin


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.