A redőny nem csak a naptól véd!

Egy redőnynek nem csak a fényszűrés a funkciója, de esztétikailag és sokat javít otthonunkon, sőt hőmérséklet szabályzó is

A függönyhöz hasonlóan a redőny és a zsalu is hőszabályzóként működik otthonunkban, hiszen nyáron a meleget zárja ki télen viszont a hideget. Ezen kívül óvja otthonunkat kíváncsi tekintetektől és a nyári erős tűző napsütést is kizárja.

Egy szép színes redőny vidámmá és szebbé varázsolja otthonunkat, de fontos a megfelelő szakember, aki felszereli otthonunkba ezeket az árnyékolástechnikai felszereléseket.

A redőny akkor szép, ha hosszabb, mint amilyen széles. Egy nagyméretű ablakra tegyünk fel sok kisebb méretű redőnyt, mert így a beeső fényt is finomítani tudjuk.

ablak_11

A roló már a XVIII.század óta népszerű a régi súlyos drapériákkal együtt használták.

Vásárolhatunk előre gyártott szabvány méretet vagy akár egyedi méretre is legyártathatjuk. Konyhában-fürdőszobában vagy kisebb ablakokra is ideális színben is anyagban is lehet válogatni. Nagyon barátságos otthonos hangulatot ad bármilyen festet ablakkeretnek és lakás helyiségnek.

Római redőny

A római redőnyt mi magunk is elkészíthetjük otthon, ha van egy kis varró tudásunk ugyanis legtöbbször függöny anyagból készül. Nappaliba vagy ebédlőbe alkalmazzák, ugyanolyan, mint a redőny csak nagyobb redőkbe van szedve. Elkészítéséhez használhatunk kelmét vagy kartont egyszínű vagy mintás anyagot.

napiotthon_fuggony

Fa és papír redőny

A papír redőny nálunk nem túl elterjedt, de a faredőny egyre keresettebb. Itt fából vagy nádfonatból készül az alap, szinte gyufaszál méretű színes nádat használnak fel a készítők, de akár bambuszból is készülhet. Természetes hatást kelt otthonunkban.

Hagyományos redőny

A hagyományos redőny fából készül, ám ma már teljesen átalakult a lécek egészen vékonyak, és a mozgató rudak már hajlékony plexiből készülnek. Fémből-fából vagy műanyagból is készítik a hozzá illő zsinórral számtalan színben.

Szalagfüggöny

Egy függőleges redőny, amely keskeny vászon csíkokból áll, de készülhet falécekből, selyemből, vagy kelméből is. Térelválasztóként is funkciónál.

Zsalu ablaktábla

Nagyon elegánsan mutat erkélyajtó vagy franciaablak előtt. Tehető kívülre is, egy kihajtható zsalugáterrel a ház színesebb és szebb lesz.

Amint látható ma már széles a választék a különböző árnyékolás technikai felszerelések piacán, otthonunk stíluséhoz és pénztárcánkhoz mérten válaszuk ki a megfelelő anyagot és színvilágot.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.