A kertben, a szabadban is tartsuk be a higiénés szabályokat

A láthatatlan ellenségnek, a koronavírusnak a kerítés nem akadály, éppen ezért fontos, hogy a kertben is tartsuk be a higiénés szabályokat.

Például a kinti cipőt ne vigyük be a házba, a kerti munka után pedig öltözzünk át, csakúgy, mint minden egyéb kinti tevékenység után.

Csomai Zita kiemelte, azok az emberek, akik kerti munkát végeznek, a megfelelő távolság betartásával végezhetik közösen azt.

A láthatatlan ellenségnek a kerítés nem akadály, ezért

a kertszomszédokkal, illetve a ház előtt elhaladókkal is tartsunk tisztes távolságot,

ami legalább másfél-két métert jelent.

Rusvai Miklós emlékeztetett, az általunk permet formájában kiköhögött, kitüsszentett vagy a beszéd közben kijuttatott nyálcseppek felhígulnak a levegőben.

A vírus nemcsak az emberi bőrön képes megtapadni, hanem bármilyen felületen is. Ezért az új vagy kölcsönkért kerti szerszámokat is le kell fertőtleníteni. A vetőmagok, dughagymák és palánták csomagolását azonnal dobjuk a kinti szemetesbe, és alaposan mossunk ezután kezet.

A kinti cipőt ne vigyük be a házba, a kerti munka után pedig öltözzünk át,

csakúgy, mint minden egyéb kinti tevékenység után. Az alapvető szabályokat egészségünk védelmében be kell tartani, ha ezt megtesszük, kimehetünk a teraszra, udvarra vagy a kertbe, akinek pedig erre nincs lehetősége, az ablakot is kinyithatja.

Forrás: Hirado


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.