A belgák forrón szeretik – forró csoki, kicsit másképp!

A hűvös időben szívesen kortyolgatunk valami melengetőt, ezért most érdemes a forrócsoki többféle változatába is belekóstolni!

Amikor odakint hideg van, köd, netán az eső is esik,  az ember sokkal inkább egy kellemes, forró teára, forralt borra, puncsra vagy forró csokira vágyakozik, mintsem hideg frissítőkre. Az édességek kedvelői elsősorban az utóbbiért rajonganak – és jól teszik, ha nem elégednek meg csak egy fajtával!

A forró csokoládénak is van ugyanis több típusa. A csokiimádók különösen örülhetnek, ha belepillanthatnak a belga csoki receptjének titkába – mi lenne, ha mindezt egy ínyenc, finom forró csokival vegyítenénk?

Mielőtt hozzákezdenénk a forró csoki elkészítéséhez, érdemes megemlíteni, hogy ezek a finomságok minőségi csokoládéval a legjobbak. A felhasznált csokiban legyen 30-40 százalék kakaó – egy sötét tejcsokoládé jó választás lehet. Hogyan készül a belga csokoládés forró csoki?

Forró csokoládé recept – belga csokoládé recept (4-6 személyre)

Nem baj, ha a mix mennyisége soknak tűnik – ami megmarad, azt több napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben: újramelegíthető serpenyőben és mikrohullámú sütőben is. A forró csoki készülhet alacsony zsírtartalmú tejjel is, de jobb teljes tej felhasználásával. A felnőtteknek készülő változatába kávé is kerülhet, vagy egy kis likőr, mint például konyak – igazi különlegességet varázsolhatunk a poharakba!

forró csoki

Hozzávalók:

  • 1 liter teljes tej
  • 230 gramm keserű vagy félédes csokoládé, apróra vágva
  • 115 gramm tejcsokoládé, szintén apróra vágva
  • egy csipet só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj.

Melegítsük meg a tej nagyjából egyharmadát az apróra szelt csokoládéval és a sóval együtt, és keverjük, amíg a csoki meg nem olvad. Ezután a megmaradt tejet is keverjük hozzájuk, (érdemes a keverést habverővel végezni), majd melegítsük, amíg a keverék jól át nem melegszik. Adjuk hozzá a fahéjat. Használjunk kézi turmixgépet, vagy habverőt – mixeljük a forró csokoládét, amíg teljesen sima nem lesz. Nagyon melegen tálaljuk. Kellemes szürcsölgetést…!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.