7 tipp a környezetbarát farsangi karneválhoz!

Közeledik a karneváli szezon! S bár az ünnepségnek régóta hagyománya van, nem kell, hogy pazarló is legyen. Íme néhány tipp, hogy ne csak élvezzük a farsangot, de környezetbarátok is maradjunk.

Bizony, a karnevál, a farsang nemcsak vidámságból áll, hiszen ha beöltözünk, felvonulunk, ahhoz megfelelő gúnya is szükségeltetik. Sokan pánikba esnek, hogyan, miből készüljön a ruha? Az öltözék, a díszítés praktikus, szép és környezetbarát is tud lenni egyben!

Lássunk néhány tippet, hogyan lehet környezetbarát egy farsang, egy karnevál!

sárkány

1. Újrahasznosított gyöngyök

Az olcsó műanyag gyöngyfüzéreket igen sok helyről beszerezhetjük. Akár még a családi mindenes dobozban is utánuk nézhetünk. Dekorációkhoz bőven használnak ilyet a boltok is, biztos, hogy akad egy kis maradék, vagy olyan gyöngyök, füzérek, melyek már nem kellenek a kirakathoz. Ha újrahasznosított díszekkel készítjük öltözékünket, nemcsak olcsóbban megússzuk, de tökéletesen környezetbarát farsangot is tarthatunk. A végén pedig, ahelyett, hogy kidobjuk a gyöngyöket, használjuk fel őket egy mutatós kézimunkához, mely akár a falunkat is díszítheti!

farsang2

2. Csecsebecsék

A műanyag gyöngyök tömkelege mellett néhány egyéb értékes dolgot is begyűjthetünk. Hagyományos üveggyöngyöket, emlékérméket, egyedi gyöngyöket, világító LED játékdarabkákat, akármit, amely kiváló kiegészítője lehet a farsangi öltözéknek. Ha pedig az efféle csecsebecsékért nem rajongunk, passzoljuk át annak, aki éppen ilyen dolgokkal dekorálva képzelte az ünnepi gúnyáját!

3. Újrahasznosított kupa

Mutatósan ki lehet dekorálni egy újrahasznosított kupát is – úgy fog kinézni, mint egy igazi értékes darab! Ha előre szeretnénk készülni az eseményre, érdemes a különböző kávézókban, bárokban kapott, elvihető poharakat gyűjtögetni, amelyekből kis kézügyességgel igen szép alkotások születhetnek.

álarc

4. Vigyünk magunkkal újrahasznosított műanyag ásványvizes palackot!

Egy ünnepi kavalkádban különösen fontos, hogy legyen nálunk elég folyadék, ne száradjunk ki! Ahelyett, hogy beállunk a sorba egy bolt előtt és hosszú perceket várunk a vízhez jutáshoz, töltsük fel régebbi palackunkat vízzel és legyen mindig nálunk!

5. Készítsük el saját kosztümünket

Bérlés vagy vásárlás helyett, ha van egy kis varró tehetségünk – esetleg a családban, baráti körben akad olyan, aki szívesen megvarrná a ruhánkat -, használjuk ki. Persze sokkal könnyebb bemenni egy boltba és bérelni vagy venni, de egyrészt jóval drágább, másrészt pedig már meglevő anyagokból sokkal környezetbarátabb farsangi öltözetet hozhatunk össze. Még az álarc is egyszerűen elkészíthető egyedül. A maszkokhoz akár régi újságokat is felhasználhatunk. Mutassuk meg kreatív oldalunkat!

6. Menjünk biciklivel

Az ünnepi hangulatban amúgy is jellemző az alkoholfogyasztás, ezért sokkal jobban megéri, ha nem autóval közlekedik az ember. Bicajjal gyorsabban és egyszerűbben eljutunk a helyszínre és haza is, plusz elkerüljük a közlekedési káoszt és a szmogot is. Sőt! Igazi látványosság leszünk, ha kidekoráljuk a biciklinket!

7. Támogassuk vagy csatlakozzunk magunk is egyzöld farsang” csoporthoz!

Akár mi is létrehozhatunk egyet. Egyre több a környezettudatos ember. A karneválozók gyakran krepp papírral vagy papírmaséval díszítik járműveiket, de az újrahasznosított fából készült dekoráció vagy a pedál meghajtású járművek sem ritkák. Szóval, ha egy zöldebb farsangra, karneválra vágyunk, bátran lássunk hozzá a tervezgetéshez! Örömteli ünneplést!

Farsangolásra fel!

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.