5 trükk, hogy ne akadjon be a konyhai eszköz-tárolónk!

A konyhai felszereléseket árusító boltokban könnyen találunk konyhai eszköz-tárolót, de többnyire hasonlóakat. Nos, ha egyedire és praktikusra vágyunk, akár magunk is elkészíthetjük!

A tökéletes konyhai eszköz-tároló

A legtöbben keveset foglalkozunk a konyhai fiókkal, amely ennél fogva igencsak zsúfolt tárolóhellyé alakulhat – akár néhány nap alatt. Kinek ne lenne ismerős a helyzet, amikor nyitnánk a fiókot, de meg sem mozdul, ugyanis a hátuljában bennakadt valami és megakasztja? Ez a szituáció számos kellemetlenséggel járhat, kezdve azzal, hogy miközben valamit keresünk, megéghet az étel, odáig, hogy képtelenek vagyunk kinyitni a boros üveget az elbújt dugóhúzó nélkül.

Nincs mit tenni, vagy elviseljük a helyzetet, vagy némi átalakítást eszközölünk. Lássuk a legjobb ötleteket!

Az első lépés a megfelelő konyhai eszköz-tároló kialakításához a „lomtalanítás”: azaz, ami nem kell, eltört, használhatatlan, azt ne tartogassuk tovább a fiókban! Jóval több helyünk lesz, ha megszabadulunk ezektől.

fiók

Milyen trükköket alkalmazhatunk, hogy nagyobb rendet teremtsünk a fiókban és az konyhai eszköz-tároló könnyen áttekinthető legyen?

1.Elválasztólapok: a fiókba magába vágassunk fából vagy szerezzünk be műanyagból három elválasztólapot, amelyek stabilan állnak és rekeszekre osztják a helyet. Így már sokkal egyszerűbb lesz különválasztani a nagykanalakat a villáktól, a lapátokat a merőkanáltól. Attól függően, mekkora a fiók, akár több és különböző méretű rekeszeket is készíthetünk.

Tipp: ha mindegyik eszköz hosszú, akkor az elválasztólapokat akár diagonálisan is tehetjük a fiókba, nagyobb helyet csinálunk vele.

2.Mutatós tárolóedény: a konyhai eszköz-tároló állhat többedmagával a konyhaszekrény munkafelületén is, amelybe könnyedén belerakosgathatunk mindent, sőt elsőre rájuk látunk, a kezünk ügyében lesznek, egyszerű őket megtalálni.

fiók 2

3.Akasztós megoldás: a konyhaszekrények ajtajának belseje mindig használható konyhai eszköz-tárolónak! Ragasszunk fel rá néhány öntapadós akasztót és aggassuk fel a kanalakat, habverőt, lapátot, tortakenőt! Nem lesz útban, rejtve tartjuk, de egyszerűen eligazodunk, ha szükségünk van rájuk.

4.Falra szerelt akasztó: egy hosszabb csőre vagy akasztó alkalmatosságra külön horgok segítségével is egyszerűen fellógathatunk néhány dolgot. A konyhai eszköz-tároló így tökéletesen a kezünk ügyében lesz főzés közben.

5.Fiókon belüli tárolók: akár lapos műanyag tálakat is berakhatunk a fiókba, s a kisebb eszközöket ezekbe tehetjük. 3-4 ilyen alacsony tároló is ügyesen összegyűjt mindent, ami összetartozik, s kevesebb vesződséggel jár majd a keresgélés!

Természetesen lehet csak egy műanyag tároló is a fiókban, amely nagyobb méretű – ebbe tesszük a kisebb helyet foglaló dolgokat, a fiók további részébe pedig a nagyobbakat. Így is sokkal jobban átláthatóvá varázsoljuk a helyet, s már a kinyitásakor tudjuk, hová is nyúljunk, ha valami kell.

Sok sikert!

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.