5 hangyák elleni tipp

Ha vegyszermentesen szeretnénk megszabadulni az otthonunkban megjelenő hangyáktól, próbálkozzunk az alábbi bevált házi szerekkel.

1. Sütőpor

Szórjunk sütőport a hangyák útvonalához, amit magukkal visznek a bolyba, megetetik vele az utódaikat is. Amint a sütőpor folyadékkal keveredik, gáz képződik, amitől a hangyák felpuffadnak és el is elpusztulnak.

hangya

2. Szódabikarbóna+cukor vagy élesztő+cukor

Hasonlóan működik, ha az alábbi csapdát készítjük a betolakodók ellen: csalogatóul keverjünk össze egy kanál porcukrot egy kanál szódabikarbónával. Az édes íz miatt megeszik a rájuk káros szódabikrabónát is, amitől ugyancsak felpuffadnak. Állítólag a cukor-élesztő-víz keverékkel is hasonló hatást érhetünk el.

3. Édes csalétek

Más édes csalival is megkisérelhetjük összegyűjteni a hangyákat: mézzel kevert víz, málnaszörpöt vagy egyéb édes folyadékot öntsünk egy lapos tálkába, amibe a hangyák könnyedén belemásznak és megfulladnak. Az a baj, hogy ezzel a technikával a hangyaboly többi tagját nem érjük el.

4. Hangyaűző szagok

Számos növény illatát (szagát) nem kedvelik a hangyák, ezért felhasználhatjuk ellenük, hogy távol tartsuk őket: ilyen növények a fokhagyma, a zsálya, a szegfűszeg. Lógassunk fel a spájzban néhány csokor zsályalevelet, vagy szórjunk a boly közelébe a szegfűszegből, dugjunk a bejárathoz egy gerezd fokhagymát, hátha továbbköltöznek.

5 Fúj, ez savanyú

A citromlé vagy az ecet sem tartozik a hangyák kedvencei közé: fél deci vízbe keverünk egy citrom levélt vagy egy kanál ecetet és pár csepp illóolajat. majd töröljük át vele a hangyák által látogatott felületeket pl. konyhában, fürdőszobában. Hogy hatásos legyen ez a módszer, gyakran meg kell ismételnünk.

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.