3 tipp, hogy költséghatékony legyen a december!

Egyik kedvenc időszakunk a decemberi hónap, hiszen egész évben várjuk a karácsonyt, a szilvesztert, ilyenkor tudunk megpihenni és a szeretteinkkel lenni. Megvan azonban a nehézsége is ennek a hónapnak: egekbe szökhetnek a kiadásaink, ha nem figyelünk oda, nem tervezünk, és nem tudatosan vásárolunk.

Három tippet hoztunk most nektek, hogy segítsünk a spórolásban, és az év végén gondok nélkül dőlhessetek hátra, és készülhessetek a következő évre.

Újrahasznosítással a bolygóért és a pénztárcáért

Foto: inspiraciok.hu

A karácsonyi ajándékok nem merülnek ki annyiban, hogy megveszed a szeretteid által áhított terméket, jár hozzá egy szép csomagolás – és persze az üdvözlőlapot. Mire minden ajándék megkapja méltó öltözetét, kész kis vagyont költhetsz el csak arra, hogy mutatós köntösben add át őket. Ezt el tudod kerülni, ha kicsit körülnézel otthon, mit tudnál erre a célra felhasználni, és több pénz helyett kicsit több időt szánni a csomagolásra. Az újságpapír nemcsak mindig kéznél van, de nagyon mutatós csomagolás is készülhet belőle, ajándékkártyának pedig elég egy karton, amit aztán festékkel, filcekkel, fonallal, dekorgumival dekorálhatsz – a díszítésnek lényegében csak a fantázia szabhat határt.

Ötletért és csomagolási technikákért kövesd az Inspirációk Csorba Anitától Facebook oldalt, és ha már nagyon belelendültél, nem csak a csomagolást, magát az ajándékot is elkészítheted házilag. Pénztárcakímélő és egyedi megoldás, aminek biztosan mindenki örülni fog. 

Tervezz előre!

Foto: inspiraciok.hu

A dolgos hétköznapok egyik elengedhetetlen társa a tervezés – az ünnepek alatt és között azonban kicsit lazábban hagyjuk a gyeplőt. A pihenéssel és a lazítással nincs is semmi gond, a pénztárcánkat azonban megterhelheti, ha úgy indulunk el vásárolni, hogy nem tudjuk előre, mit szeretnénk, csak bepakoljuk a kosárba, ami megtetszik. A téli szünet idejére sem árt, ha előre megtervezett menüvel készülsz és célirányosan mész vásárolni, így elkerülheted, hogy felesleges dolgokkal térj haza – és persze üres zsebekkel.

Rezsicsökkentés minőségi megoldásokkal

Foto: inspiraciok.hu

A mínuszok érkezésével egy bosszantó dolog is megjelenik: a fűtésszámla! A kellemes melegről nyilván nem akarunk lemondani – és szerencsére nem is kell, ha úgy alakítjuk ki otthonunkat, hogy a hőmérséklet is ideális legyen, és a fizetésünk se menjen rá.

Hogyan? A kulcs a jól megválasztott, kiválóan hőszigetelt nyílászáró. De mire is kell figyelnünk, ha nyílászárót választunk? Fontos a kőhídmentesség: ezek az épületszerkezetnek azon elemei, melyeken át távozik a hő – a kőhídmentes kialakítással ezt a minimumra csökkenthetjük. Attól sem kell félnünk, hogy ez ront nyílászárónk esztétikumán – még egy üvegbetéttel díszített ajtó is kiváló hőszigetelő lehet.

 

A cikk szerzője Vanda Anita.

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.