A böjt hete

Ez nem csak vallásos megtisztulás, de valós lelki felfrissülést jelent. Hogy mi is ez pontosan, azt megtudhatjuk a következőkben.

Mi a böjt valójában?

A böjt az emberi élet egy természet adta formája. Böjt alatt a szervezet tápanyagkészleteiből élünk. A böjt kihat az egész emberre, minden egyes sejtjére, lelkére és szellemére egyaránt. Segít megváltoztatni az ember eddigi életmódját. Azonban fontos tudni, hogy a böjt nem azonos az éhezéssel, nem azt jelenti, hogy kevesebbet eszünk, csak mást és máshogyan.

Mit várhatunk a böjttől?

A leggyorsabb és legveszélytelenebb módszer a fogyni vágyók számára. A böjt segít megszabadulni a gyógyszer- és élvezetiszer függőségtől. Megszépíti a bőrt és fokozza minden más szövet rugalmasságát. Egyike azoknak az eredményes biológiai méregtelenítő eljárásoknak, melyek segítenek a káros anyagokkal terhelt szervezet megtisztulásában. Segít megőrizni a testi és szellemi erőnlétet, különösen a változó korban lévő nők és a ?középkorú krízisben? szenvedő férfiak számára.1044

Mikor végezzük a böjtöt?

Időben tervezzük be a böjt hetét! A legideálisabb szabadság ideje alatt, főként annak, aki először böjtöl. Amennyiben ez nem lehetséges, legalább próbáljuk meg a böjt hetét egy olyan időszakra tenni, amikor a munkánk nem vesz minket túlzottan igénybe. Természetesen hétköznap, munka mellett is lehet böjtölni, azonban a ?hétköznapi böjtölés? több önfegyelmet és nagyobb belső biztonságot igényel. Aki már böjtölt egyszer valamilyen formában, az tudja mire vállalkozik.

Az első alkalommal történő böjtölésre kétségkívül a szabadság a legalkalmasabb. Ugyanis a böjt ideje alatt belső tempónk lelassul, mindenhez több időre van szükségünk. A keringésünk labilisabb lesz, mint máskor, a reakcióképességünk és a koncentrációnk csökkenhet.

Semmiképpen ne böjtöljünk, amikor a képességeinket erősen igénybe vevő, vagy mások testi épségéért felelős munkát végzünk (pl.: taxi vagy buszvezető, darukezelő, esztergályos, stb.)

Amennyiben először böjtölünk, nem tanácsos 8 napnál többre vállalkoznunk, ami 1. bevezetőnap, 5 böjtnap és 2 felépítőnapból tevődik össze. A legjobb, ha szombaton kezdjük a böjtöt, így egy teljes hét áll rendelkezésünkre, amikor csak magunkkal kell törődnünk. Később, amennyiben egészségesnek érezzük magunkat és már túlestünk 3-4 böjt alkalmon tervezhetünk kúraszerű megtisztulást. Ilyenkor viszont több felépítő napot kell beiktatnunk.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.