Véresen vadító csáberő peteérés idején

A Minnesota Carlson Egyetem kutatói szerint a peteérés idején lévő nők, bár nem tudatosan, de szexisebb ruhákat vesznek, hogy lenyűgözzék a férfiakat és rivális nőtársaikat.

A peteérés szexissé tesz

A termékenységük havi csúcsán lévő nőket tudatalattijuk olyan ruhák megvételére ösztönzi, amelyekkel lenyűgözhetik a férfiakat és az esetleges vetélytársakat – nyilatkozta Kristina Durante, a Carlson Egyetem munkatársa. Ez is egy verseny: aki kívánatosabb, az jobban kitűnik a tömegből.

A Journal of Consumer Research című lapban megjelent kutatási anyag eredményei bizonyítják, miként befolyásolják vásárlási szokásainkat a hormonális tényezők. A peteérés során a nők sokkal szexisebb és kihívóbb ruházati termékeket vásárolnak, mint egyébként. Bár az elsődleges cél a férfiak elbűvölése, legalább ilyen fontos az is, hogy a környezetünkben lévő nőkön, vagyis az esetleges vetélytársakon túltegyünk. – nyilatkozta Ms. Durante.

divat

A kutatás során a tudósok önkéntes nőket kértek meg, hogy nézzenek végig egy sor fényképet csinos helybeli nőkről, majd válasszanak kedvük szerint egy sor ruházati cikk közül. Az eredmények szerint a peteérésben lévő nők kihívóbb, szexisebb ruhákat választottak, mint a többiek.

Ez a jelenség nem csak a ruházati cikkekre, de a kozmetikumokra, divat kiegészítőkre és orvosi beavatkozásokra is igaz. A nők tudat alatt kívánatosabbnak akarják mutatni magukat legtermékenyebb időszakukban. – nyilatkozta Ms. Durante.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.