Tudnod kell: Tévhitek a mellimplantátumokról

A mellnagyobbítás legalább annyira népszerű plasztikai beavatkozás Magyarországon, mint a nyugati országokban. Az Egyesült Államokban végzik a legtöbb mellnagyobbító műtétet, viszont még mindig rengeteg tévhit terjeng a köztudatban a mellimplantátumokról, amit ideje egyszer és mindenkorra tisztázni.

1 Tévhit: A mellimplantátumokat kötelező 10 évente cserélni.

A mellimplantátumokra a mai gyártók örök garanciát vállalnak, ami azt jelenti, hogy az implantátumokat amennyiben nem sérültek nem szükséges cserélni. Ritkán fordul elő, hogy az implantátum megsérül, kiszakad, vagy betokosodik. Abban az esetben, ha nincs probléma velük, akkor akár 30,40, 50 évig is biztonságosan benn maradhatnak.

2 Tévhit: Az implantátumok káros hatással vannak a szoptatásra. Illetve, gátolják a szoptatási folyamatot.

Nincs ok aggodalomra! Rengeteg kutatást végezte már világszerte, melyek azt bizonyítják, hogy a mellimplantátumok nincsenek negatív hatással a szoptatásra. A kisbabának sem káros implantos cicikből szopizni, mivel az implantátum a szövetek közé kifolyni nem tud, illetve az implantátumok nem érintik a tejcsatornákat.

3 Tévhit: A mellimplantátumok cseréje rutin műtétnek minősül, ezért szinte bármilyen sebész el tudja végezni.

A mellimplantátumokat előbb utóbb esztétikai okokból cserélni szokták a páciensek, de a műtétet kizárólag plasztikai sebész végezheti el. A sebészi technikák különböznek az orvosok között is. Érdemes szakmailag tapasztalt orvost választanunk már az első műtétnél is.  

Igen, ki kell cseréltetned az implantátumokat, ha:

  • Az implantátumok megsérültek, kiszakadtak.
  • A melleid megkeményedtek.
  • Szeretnél nagyobb ciciket.
  • Esztétikailag nem vagy már megelégedve az eredménnyel.

A hölgyek általában, kicseréltetik az implantátumokat az első műtét után körülbelül 10 évvel, van, aki előbb, esztétikai okokból. Az implantátum minősége változatlan, viszont a páciens lehet, hogy szeretne egy mell felvarrást, nagyobb implantátumot, vagy szoptatás, idő és gravitáció hatására az eredménnyel már nem elégedett. Amennyiben viszont, az implantátumokkal nincs probléma, egészséges a páciens és az eredménnyel is elégedett, elegendő évente egyszer megjelenni a kontrol vizsgálatokon és élvezni a műtéti eredményt.

Ha te is implantátumos mellnagyobbítást tervezel, esetleg gondolkozol azon, hogy kikéne már cserélni a melledben az implantátumokat, gyere el és kapj választ minden kérdésedre!

PLASZTIKA ESZTÉTIKA EXPO ÉS INFONAP – 2020. február 22.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.