Szerelmes szerepek – Sex, szerelem, házasság

Egy kínai közmondás szerint a házasságok fő baja az, hogy nem a végén kezdődnek, mert ha így lenne, akkor a legtöbb nász soha nem jött volna létre.

Szerelmes pár

De csak addig, amíg a világra nem jön az utód, akit az anyja hevesebben dédelget, mint ahogyan egykoron szerelmes párjával tette. Íme ismét egy, a nő által alakított másik szerep. Mi lesz az addig agyonbabusgatott férjjel? Jól jár, ha a nőben lévő töméntelen szeretet morzsáiból csipegethet. Van igazság abban a népi bölcsességben, hogy az apa gyakorta féltékeny a gyermekére. A szegény férj ezért nem ítélhető el, hiszen az imádott, érte rajongó nő érzelmeit már másnak adja. Azért az igazsághoz tartozik, hogy szerencsére sokaknál az anyaság a férfi-nő kapcsolatnak nem gátja, inkább kovásza.

szerelem1

Házasság

A házasságokban gyakori, hogy a gyermek születése az addig harmonikus szexuális életet is felborítja. A nő a korábbiaknál elfoglaltabb, anyaként sokat szorong a kicsi miatt. A végeredmény pedig az, hogy a baba a házastársi ágyban “landol”, a férj meg ettől férfiként befuccsol. A nő természetesen ezzel alapvető hibát követ el, hiszen normális esetben a gyermek – egyebek között – a házasságot csak erősíti, nem szétzülleszti. Normális esetben az anyaság nem zavarhatja meg a női szerepet, hiszen a kicsinek az apja is kell.

Szexuális élet

Sokan állítják, hogy a nők szexuális élete érzékenyebb, mint az ellenkező neműeké. Csakhogy ez nem igaz, hiszen a férfiak is nagyon érzékenyek, csak másként. A nők a másik nemnél jobban vágynak a gyöngédségre, a mindennapok hangulatában is ennek örülnének. A férfiak viszont ugyanezt az ágyban szeretnék megkapni.
szeretlek6

Ha semmi, vagy csak kevés szeretet adatik meg nekik a szerelmeskedés során, fizikailag ugyan kielégülnek, mégis örökké a szexre gondolnak. Közben maguk kevés ötlettel gazdagítják a szerelmi csatározást, így nem csoda, ha a társuk kielégítetlen marad. A nők szexuális kielégülése elsősorban érzelmeik függvénye.
Elengedettségüket sok minden befolyásolhatja, mint például a pár közötti harmónia, vagy – ki gondolná – a menstruációs ciklus, stb. Sokaknál a menzeszt követően csökken a libidó, ugyanakkor nő a késztetettség a középidőben. Mindkettő a kielégülést befolyásoló tényező.

szerelem
Döbbenetes tévhit, ami sokakat korán impotenssé tesz, nőket meg elhanyagolttá, hogy a nemi élet az ifjúságnak jár, negyvenen túl a szex nem illik, nem való, felesleges időpocsékolás. Annyira beivódott ez a köztudatba, hogy sokan abbahagyják a szerelmeskedést, pedig a párjuk még igencsak akarja. Micsoda ostobaság!
A nők például éppen a klimax táján igénylik, vágyják a harmonikus, gyöngéd csatározást. A férfiak – bármennyire is tagadják – a klimax őket is utoléri, a kínjait nem kerülhetik el. Az ezzel járó “férfiasságvesztés” önértékelési zavarokhoz vezet.
Hihetetlenül nehéz megöregedni és tudomásul venni, hogy oda az ifjúság, a vonzerő, a csáberő. Mulandóságunkkal szembesülni, nos ez csaknem elviselhetetlen. De ha van társunk, belső harmóniánk és egyensúlyunk, akkor kevéssé fájdalmas, akkor sérülések nélkül lehetséges.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.