A klimax nem szünteti meg a PCOS gondot

Sokan azt hiszik, hogy a PCOS klimax után már nem jelent többé problémát. 

Ez azonban nincs így, ahogyan azt dr. Koppány Viktóriától, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistájától megtudhatjuk.

A klimax nem szünteti meg a gondot

A PCOS klimax után sajnos nem múlik el.  Pedig ugye azokat érinti komolyan, akik gyermeket szeretnének.

A klimax az az időszak, amikor a menzesz elmúlik, és a nők egy komoly hormonális változáson mennek keresztül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a klimaxszal egy olyan probléma is megoldódhat, mint a PCOS

Nem lehet egyszerűen elfeledkezni róla

Attól, hogy a menstruáció megszűnik, még nem tűnnek el a PCOS-t kísérő betegségek, és elváltozások

Sajnos, a PCOS betegség is egy sor dolgot hoz magával, amiken nem segít a klimax. Ilyenek a szénhidrát háztartás, és a cukoranyagcsere felborulása, a magas vérnyomás és koleszterinszint kialakulása, amiken a változókor nem, hogy nem segít, de sajnos ronthat is.

PCOS klimax után

Megváltozik a kezelése is

Azok a változások, melyeket a klimax jelent egy női szervezetben természetesen befolyással vannak a PCOS kezelésére is

A probléma kezelése természetesen megváltozik a klimax után, mivel ilyenkor az egyik leghatásosabb eszköz, a fogamzásgátló már nem adható. Természetesen vannak más kezelési lehetőségek is, de ezek többsége nem általános érvényű, hanem személyre szabott, amihez mindenképpen orvosi segítségre van szükség. – mondja dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont PCOS és inzulinrezisztencia specialistája.

Forrás: Budai Endokrinközpont