Orgazmus, sport közben?

Az Indiana Egyetem kutatói  megerősítették azt a köztudatban már eddig is meglévő jelenséget, miszerint a nők sport közben is képesek orgazmust átélni.

Testedzés és orgazmus?

Amint arról Debby Herbenick, az Egyetem munkatársa a Sexual and Relationship Therapy című lapban beszámolt, vizsgálatuk során kiderült, hogy az interneten megkérdezett nők közül 124-en már éltek át orgazmust sport közben, és további 246-an éreztek valamilyen szexuális örömöt, miközben edzettek. A megkérdezettek életkora 18 és 63 év között váltakozott, többségükben kapcsolatban vagy házasságban éltek, és nagyjából 69 százalékuk vallotta heteroszexuálisnak magát.

Foto:pixabay.com

A megkérdezettek többsége arról is beszámolt, hogy egyfajta magabiztosságot érzett, amikor nyilvános helyen élte át a szexuális öröm érzését, és egy részük azt is bevallotta, hogy nem igazán tudta kontrollálni magát az adott helyzetben. Legtöbben nem fantáziáltak semmiről, és nem is gondoltak senkire, amikor átélték az orgazmust vagy az ahhoz közeli állapotot. A megkérdezettek több mint felét hasizomgyakorlat közben lepte meg az élmény, a többieket súlyemelés, jóga, kerékpározás, futás vagy gyaloglás során.

Járás és orgazmus – Mi az összefüggés?

Herbenick szerint a tanulmány azért fontos, mert segít a nőknek elfogadni, hogy teljesen normális dolog, ha ilyet élnek át, sőt emellett még az is kiderülhet, hogy ezek az élmények pozitívan hatnak az otthoni szexuális életre is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.