Mellrák ellen diót!

Mindössze napi egy maréknyi dió elfogyasztásával akár felére csökkenthetjük a mellrák kockázatát, állítja egy tanulmány.

Mellrák és dió

A kutatók egereknek adtak magzati koruktól egészen felnőttkorukig annyi diót, amennyi emberek esetében napi hatvan grammnak felelne meg, és elemezték az étrend hatásait. Az eredmények jó hírt jelenthetnek a Waldorf-saláta híveinek.

A kutatást vezető Elaine Hardman azt is elmondta, hogy a diót fogyasztó egerekben nemcsak a rák kockázata csökkent, hanem azokban az egerekben, amelyekben mégis kialakult a betegség, kevesebb és kisebb daganat alakultak ki.

egészséges tisztítószer_dió

„Ezek a csökkenések különösen fontosak, ha figyelembe vesszük, hogy az egereket genetikailag beprogramoztuk arra, hogy nagyobb arányban alakuljon ki bennük a betegség” – nyilatkozta a kutató. „A dió segítségével még az eleve meglévő genetikai mutáció ellenére is sikerült csökkentenünk a rák kockázatát. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a nagyobb mennyiségű dió fogyasztása az egészséges étrend része lehet, és a következő generációkban visszaszoríthatja a rák kockázatát.”

A Marshall Egyetem kutatói genetikai elemzést is alkalmaztak, és kimutatták, hogy a diótartalmú étrend megváltoztatta több gén aktivitását, amelyek mind az egerekben, mint az emberekben szerepet játszanak az emlőrák kialakulásában.

A Nutrition and Cancer folyóiratban megjelent tanulmány újfent azt bizonyítja, milyen nagymértékben befolyásolja az étrend az egészségünket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.