Jól csókolni nem is könnyű – Hogy tehető emlékezetessé egy csók?

Adjunk bele mindent és kerüljük el a hibákat

Akár az első, akár az ezredik csók az, akár új, akár régi a partner, olyan benyomást hagy maga után, amely még sokáig megmarad. Ehhez azonban emlékezetesnek kell lennie.

Talán senkinek sem meglepő: a csók fontos szerepet játszik a párkapcsolatokban. Elősegíti a romantikus kapcsolódást. Minél többet csókolózik egy pár, annál inkább képes romantikus szinten kommunikálni egymással – hangsúlyozza Michael Christian, a Csók művészete című kötet szerzője.

Számos pár hezitál azonban, ha a csókról kell beszélnie. Akár az első, akár a sokadik csókról van szó – legyen a partner régi vagy új -, sokáig fennmaradó benyomást hagy maga után. Ha nem olyan volt, amilyenre számítottunk, érdemes beszélni róla.

Fotó: 123rf.com

Ne szégyelljük elmondani a partnerünknek, mit szeretnénk, illetve megkérdezni, ő mire vágyik – tanácsolja a szakember. Csak egy a fontos: mindezt ne éppen a csók közben hozzuk fel.

Férfi és női csókhibák

A legtöbb ember rendelkezik egyértelmű preferenciákkal, ha a csók stílusáról van szó. Michael Christian szerint a férfiak általában azt a hibát követik el, hogy túlságosan agresszívek a nyelvükkel. Ők azonban azt sérelmezik, hogy a nők nem nyitják ki eléggé a szájukat.

Mindkét nemnél elsőszámú panasz azonban a csókolózáskor a változatosság hiánya. Christian azt ajánlja, csókoljuk meg párunk arcának különböző pontjait, külön figyelmet szentelve a füleknek és a nyaknak. Meg lehet harapni finoman a partner alsó ajkát és a fülcimpáját.

Fotó: 123rf.com

Hogyan lehet a csók emlékezetes?

Az emlékezetes csók titka az, hogy az a mi és a partnerünk tetszését is elnyerje. A csókba a teljes testet érdemes belevinni – javasolja Marilyn Anderson, a Never Kiss a Frog: A Girl’s Guide to Creatures from the Dating Swamp című könyv szerzője. Vannak módok arra, hogy a csók mindig friss és újszerű legyen.

  • Kezdjük gyengéd csókokkal elhalmozni a párunk nyakát, haladjunk felfelé a fülig, majd váltsunk az ajkakra. Tartsunk kis szünetet és térjünk vissza az ajkakhoz.
  • Nem érdemes azon gondolkodni közben, hogy hová vezethet a csók. Élvezzük azt önmagában.
  • Tegyük a karunkat a partnerünk nyakába, mert ez további szenvedélyt nyújt. Azt üzeni, „nem tudok betelni veled” – vélekedik Pamela Weiss, Los Angeles-i marketingigazgató.
  • A szakemberek egyetértenek abban, hogy a jó csók mély és lélekből jövő: a másik szerelmét érezhetjük rajta keresztül. Egy nagyszerű csók önmagában is kaland, nem pedig lépés valami más felé.

Fotó: 123rf.com

Az izgalmas csókok általában a kapcsolat elején, vagy a nászút időszakában történnek. Sok pár hajlamos egy hosszú kapcsolatban elfelejteni csókolózni – s ezzel az intim kapcsolódás is elhalványul – mondja Anderson. A csók érzelmi szempontból nagyon fontos, nem szabad elengedni csak azért, mert régóta ismerjük a másikat.

Pontosan hány kórokozó található a szájban és mennyit viszünk át ebből a csókolózással, és vajon ezek a ártanak, vagy használnak nekünk?

Bacis csókok!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.