Hogyan nyerjük vissza a nőiességünket?

A Cancer című szaklapban megjelent tanulmány szerint azok a nők, akik melleltávolítás után a saját hasukból nyert szövetek segítségével rekonstrukciós műtéten estek át, mind pszichológiai, mind szociális és szexuális téren gyors javulást mutattak.

A nőiesség visszanyerésének útja

Ezzel egy időben azonban a hasuk területén, ahonnan a szövetet kinyerték, igen hosszadalmas fizikai fájdalmakat tapasztaltak.

A vizsgálatok során 51 nőt figyeltek meg, akik 2009 júniusa és 2010 novembere közt estek át mellhelyreállító műtéten. A résztvevők a műtét előtt, majd három héttel és három hónappal a műtét után is kitöltöttek egy-egy kérdőívet, melyekből kiderült, hogy a rekonstrukciós műtét utáni időszakban mindannyian jelentős javulást mutattak a pszichológiai, a szociális és a szexuális életük vonatkozásában.

mell

Dr. Toni Zhong, a Toronto Egyetem munkatársa a New York-i Memorial Sloan-Kettering Rákközpont szakembereivel együtt úgy véli, az eredmények nagy segítséget nyújthatnak azoknak a melleltávolításon átesett nőknek, akik még nem tudták eldönteni, vállalják-e a mellhelyreállító műtétet, továbbá azoknak a sebészeknek is, akik ilyen műtét elvégzésére készülnek.

Dr. Philip Bonanno, a Mount Kisco-i Észak-nyugati Kórház Esztétikai és Egészségügyi Intézetének igazgatója elmondta, hogy bár a tanulmányban egy bizonyos fajta rekonstrukciós eljárásról van szó, valamennyi ilyen jellegű műtéten átesett nőnél hasonló eredményeket tapasztaltak, vagyis szinte minden esetben javult a betegek lelki és testi közérzete.

Forrás: https://napidoktor.hu/index