Hogyan kerülheted el a betegségeket? A megoldás a fejedben van!

A rákból felépülve én lelkileg is újjászülettem.

Második születésnapomat onnan számolom, amikor elolvastam ezt a gondolatot:

AZT ADOD A GYERMEKEIDNEK, AMI TE VAGY!

Azóta sok ilyen erős mondattal találkoztam és váltam tőlük jobb emberré, jobb társsá és jobb szülővé. Írásaimban ezeket mutatom be Neked, remélem Te is sokat nyersz velük.

A mai cikkemben arról fogok írni, mit teszünk lelki szinten azért saját magunk, hogy megbetegedjünk. És arról is, hogy mit tehetünk, hogy elkerüljük a betegségeket.

Még a kórházban kiderült számomra, hogy a betegségeknek lelki okai (is) vannak. Akkor, amikor egy kedves Doktor Úr arra a kérdésemre, hogy túl lehet-e élni a leukémiát, ezt válaszolta: „Igen, Attila, ha rájön, hogy miért akar meghalni.”

Nyomós okom volt tehát a nyomozásra: minden vágyam az volt, hogy hazamehessek és felnevelhessem a gyermekeimet. Rengeteget olvastam, sok mindent megtudtam a betegségek lelki oldaláról.

Először is tisztába kerültem azzal, miért leszünk betegek, mi a betegségek kialakulásának az oka.

apa_gyerek_szeretet2

„Szervezetünk azért fejlesztette ki a betegséget, hogy tudassa velünk, letértünk a helyes útról és nincs bennünk elég szeretet és hála!”

Mert amit a lélek elrejt, elfojt, a testünk megmutatja – betegség formájában! Ily módon jelzi, hogy belsőleg mennyire meghasonlottunk! Az emberek bizonyos értelemben ők maguk akarnak megbetegedni, ilyen téves módon akarnak megoldani egy problémát az életükben! Ha torkig vagy a boldogtalanságoddal, és a saját éneddel nem tudsz többé együtt élni, akkor komolyan megbetegedsz. Ahogy én…

boldogsag

Foto:pixabay.com

Remélem máshogy nézel ennek tudatában egy betegségre. Ugyanis a betegség az élet segítő figyelmeztetése: akaratunk ellenére gondoskodik a fejlődésünkről! A legkiválóbb tanár: mélységet, alázatot és együttérzést ad neked, valódibbá tesz téged!

Azután, hogy szembesültem vele, hogy intéztem magamnak egy leukémiát, még megdöbbentőbb volt, hogyan és mivel. Nézzük, mit és mennyit tehetünk azért a hétköznapi életben, hogy megteremtsünk egy betegséget…

Például minden rossz gondolattal a betegség magját ültetjük el magunkban! Gondolatainkat testünk kémiává alakítja át, ezért betegedünk megUtólag visszatekintve az én negatív életszemléletemet nézve, ahogy beszéltem magamhoz, nem csoda, hogy a rákig jutottam, inkább logikus következmény.

Azon mellrák-pácienseknek, akiknek diagnózisuk idején megfelelő a D-vitamin szintjük, jobb kilátásaik lehetnek a gyógyulásra – állapította meg egy új tanulmány.

Nő a mellrák gyógyulási esélye egészséges D-vitamin szinttel

Vagy, ha haragot tartunk, és nem tudunk megbocsátani – egyenes út egy komoly kórhoz: mert a betegségek egy negatív érzelemre vezethetők vissza: a haragra! Sőt, a rák kialakulásának első számú oka a harag! Nem bocsátasz meg? További lehetőségek: fájdalom, szenvedés, korlátozott életenergia és sok esetben testi betegség! Én huszonöt(!!!) évet haragudtam apukámra, aki elment otthonról – sosem tudtam neki megbocsátani, ezért nem is tartottuk a kapcsolatot. Akkor halt meg, amikor az első kemómat kaptam bent a kórházban. Ma már a nyakába ugranék…

Társas kapcsolatainkban is egymást és magunkat betegíthetjük meg. A gyerekek többségének “ciróka-hiánya” van, sőt a felnőtteknek is – ezért alakul ki annyi betegség!

Nem kapunk elég mennyiségű szeretgetést.

Ha párkapcsolatunkban sem kapjuk meg hosszú távon azt a megbecsülést, odaadást és szeretetet, amit megkívánnánk – nincs mit tennünk: meg kell betegednünk! Ezekről is tudnék mesélni. Röviden: lenyeltem minden bántást és nem mertem kérni, ha hiányzott a gyengédség, a szeretet…

Vagy, ha nem a jelenben élsz, akkor is betegíted magad. Például állandóan rágódsz a múlton vagy aggódsz a jövő miatt. Ha olyasmi miatt idegeskedünk, aggódunk, ami felett nincs hatalmunk, megkaptuk a betegség receptjét! Folyton agyaltam azon, hogy nem vagyok elég jó, ha apu el tudott hagyni, aggódtam, hogy az emberek sem fognak szeretni, koldultam a szeretetüket.

És nem utolsósorban, ha sosem vagy elégedett az életeddel, önmagaddal, akkor is sejtszinten azt üzened a testednek: nem érzed itt jól magad, és már mennél. Nem csoda, ha intézel egy komoly betegséget magadnak. Ezt sikerült összehozni, de a fentiek alapján ugye inkább érthető már, mint meglepő, hogy miért jutottam kórházba?

Most fordítsuk át a negatív viselkedéseket pozitívra, azaz következzenek az örök fiatalság és az egészséges élet sarokpontjai!

Mit tehetsz Te magad azért, hogy egészségesen élhess?

Nem kell hozzá semmilyen multivitamin vagy csodaszer, csak tudatosság és szemléletváltás!

Először is a gondolataid. A dánok azért a világ legboldogabb népe már pár évtizede (valószínűleg a legegészségesebb is), mert minden rosszban megtalálják a jót. Programozd át a belső hangod, hogy ne lehúzzon téged, hanem biztasson! A gondolataid szabják meg, hogyan érzed magad. Ha jóra gondolsz, jó lesz a közérzeted, és messziről elkerülöd a betegség létrehozásához szükséges letargikus hangulatot.

 

Másodszor. Ha lemondasz a haragtartásról és megbocsátasz mindenkinek az életedben – beleértve saját magadat is, nagy szívességet teszel a testednek.

Harmadszor. A kapcsolataidban a szeretet és az érzelmek kimutatása védőpajzs a stressz és a betegségek ellen. Adj és merj kérni szeretetet! Simogass, ölelj, beszélgess sokat a családodban! Nem csak betegíteni tudjuk egymást, hanem gyógyítani, egészségesen tartani is.

Negyedszer. Ha a jelenben élsz, nem leszel se fáradt, se beteg – legyél ott az életedben, tanulj meg a jelenben létezni! Hagyd a múlton és a jövőn agyalást! Élvezd a pillanatot, amit épp csinálsz, és merülj bele!

Ötödször. Az önszeretet. Ha szereted magad, akkor kideríted és megoldod, mivel vagy elégedetlen magaddal szemben, mert ha nem teszed, az fogja okozni a következő betegséged! Dolgozz a házidon, különben az dolgozik majd rajtad! Vállald fel a felelősséget az életedért, különben betegségek formájában jön a fejlődés!

Hatodszor. A hála. Ha tudsz apróságoknak örülni, akkor azt üzened a testednek: nekem jó itt és maradok még! A hála a boldogság kistestvére, nem tudsz boldogtalan lenni, ha hálás vagy. És ha boldog vagy, nem tudsz beteg lenni.

Fotó: 123rf.com

Én a fenti hat pontból a betegségem előtt minddel hadilábon álltam, ma már épp ellenkezőleg – átformáltam a rossz tulajdonságaimat jóvá. Azokat, amik boldogtalanná, majd beteggé tettek. Most boldoggá tettem magam és egészségessé. Mert a kettő összefügg!

Már érted miért tekintek életem legnagyobb ajándékaként a leukémiára?

Végül egy üzenet, ha szülő vagy, szülő leszel.

Nem csak a saját boldogulásod és egészséged a tét. Mert a hiteltelen szülőknek van egy üzenete a gyerekeiknek: „Édes gyermekem, ha te is ezt választod, ugyanezt az életet, amit én élek, Neked is ugyanilyen életed lesz – ugyanilyen betegségekkel, ugyanilyen boldogtalansággal, ugyanilyen halállal, ezért inkább én megmutatom Neked, hogy mi lesz Veled is, ha ilyen leszel!”

Fotó: 123rf.com

Amikor én elolvastam ezt a mondatot, tudtam, hogy a betegségem nem csak az enyém. Az átélt borzalmakat nem akarom átadni a gyermekeimnek, és elhatároztam, hogy jó példát szeretnék mutatni nekik – nem sajnálva az időt az önfejlesztésre!

Tartsd Te is egészségesen magad és a szeretteid!

Szeress Te is felelősséggel!

Mester Attila

www.mesterapia.hu

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.