Ezek a leghatékonyabb görcsoldók!

Szakértők szerint tízből négy nő napjait keseríti meg minden hónapban a menstruáció, melyet a szakma a csalódott méh könnyeként is nevez.

Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász szerint sokan nyúlnak egyből gyógyszer után a fájdalmak enyhítésére, holott rajtunk is múlik, mennyire viseljük könnyen a nehéz napokat. Ha testileg-lelkileg harmóniában vagyunk önmagunkkal, akkor a tünetek is enyhülhetnek, emellett pedig néha érdemes természetes megoldásokat is alkalmazni, amelyekkel akár meg is
előzhető a visszatérő kín.Természetes megpróbáltatás vagy elviselhetetlen teher?A nők életének nagy részét végigkísérő menstruációs ciklus leggyakoribb tünete a méhösszehúzódást kísérő fájdalom, azonban sokaknál hangulatingadozás, gyengeségérzet valamint koncentrációképesség is jelentkezik a nehéz napokban.

A tünetek erőssége és megjelenési formája mindenkinél különböző, azonban sokan nem tudják, hogy a menstruáció megélése nagyban függ a testi és lelki állapottól. Dr Ördög János szülész-nőgyógyász szerint a fájdalom mértékét befolyásolja, hogy hogyan viszonyulunk a saját nőiességünkhöz, milyen életmódot élünk, és miként reagálunk a minket körülvevő világra és annak változásaira. A fájdalom ugyanis nem örökletes, így még ha a családban generációkon át szenvedtek is a menstruációtól, akkor sem biztos, hogy ránk is hasonló szenvedés vár.

hasfajas, kovek

Foto:123rf.comMagunkban kell keresni a fájdalom gyökerétA szakértő szerint a vérzészavarok és a kellemetlen tünetek igazodnak a bennünk zajló változásokhoz, ezért a fájdalomcsillapítók, habár könnyű és gyors megoldásnak tűnnek, nem mindig segítenek. Dr. Ördög János úgy véli, sokkal hasznosabb természetes megoldásokkal – például homeopátiás szerekkel -, valamint stresszcsökkentéssel és magunkba fordulással megpróbálni kihúzni a probléma méregfogát.

A szakértő felhívja a figyelmet arra is, hogy az utóbbi években egyre fiatalabb korban jelentkeznek menstruációhoz köthető komoly tünetek, melyeket sokan fogamzásgátlóval próbálnak orvosolni. Ördög János azonban rávilágít, hogy fiatal, 16-18 éves lányok esetében a rendszeres
gyógyszerszedés hosszú távon a hormon- és az immunrendszer működését is befolyásolhatja, ezért érdemes átgondolni, mielőtt valaki emellett dönt.

Fotó: 123rf.comAlternatív megoldások a lelki egyensúlyért


A belső lelki egyensúly elérése persze nem egyszerű folyamat, de szerencsére léteznek olyan megoldások, amelyek enyhíthetik a
menstruáció közbeni tüneteket. Dr. Ördög János fájdalomcsillapításra a cimicifuga, colocynthis valamint a magnesia phosphorica alapanyagú homeopátiás szereket javasolja elsősorban, melyek mellett a cickafarkfű és a zsálya, valamint a málnalevéltea is enyhülést hozhat.

A legismertebb görcsoldó praktikát, a melegvizes borogatást is érdemes használni, és, ha tehetjük, menzesz idején tegyünk egy rövid sétát vagy jógázzunk!
Próbáljuk ki a szfinx pózt, ugyanis ez a hatékony természetes görcsoldó. A fordított  jógapozíciókat kerüljük ilyenkor! A mozgás azért is jó választás, mert emeli a boldogsághormon szintjét, amely ugyancsak természetes fájdalomcsillapítóként működik.

Hasi diszkomfort érzés, emésztési zavarok, puffadás, görcsök… Legtöbbünknek ismerősek ezek a kellemetlen tünetek, ráadásul sokszor nem is tudjuk mihez kötni a felbukkanásukat (sem sokat, sem fűszereset nem fogyasztottunk).

Gyomorproblémára fokhagymát!

Emellett érdemes kerülni a feldolgozott élelmiszereket (hiszen ezek gyulladást okozhatnak), csökkenteni a stresszt és a dohányzást, és megpróbálni békében élni magunkkal.

További megoldásokért látogasson el a https://homeopatia.info.hu [1]oldalra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.