Esküvő előtt fogyitabletta?

Az esküvő előtt a legtöbb menyasszony nagy gondot fordít az ideális testsúly elérésére, a megfelelő ültetésrend és a legtökéletesebb menü kiválasztására.

Arra azonban nem valószínű, hogy bárki is gondolna, hogy még az esküvő előtt érdemes abbahagyni a fogamzásgátló tabletta szedését.

Pedig a szakemberek szerint ez kellene, hogy az egyik legelső dolog legyen, mielőtt végleg igent mondunk valakinek, ugyanis csak így derülhet ki, valóban vonzódunk-e párunkhoz. A fogamzásgátló tabletták hormontartalma ugyanis hatással van arra, kinek milyen típusú férfi jön be, így könnyen lehet, hogy akit tablettaszedés közben vonzónak találtunk, kiábrándítónak fog tűnni számunkra, ha már nem szedjük a tablettát.

A tanulmány során dr. Craig Roberts, a Stirling Egyetem munkatársa több mint 2500 anyát kérdezett meg a világ minden tájáról, hogy mennyire érzik boldognak magukat a kapcsolatukban. A felmérésből kiderült, hogy azok, akik még szedték a fogamzásgátlót, kevésbé érezték magukat szexuálisan kielégültnek, kevésbé tartották vonzónak párjukat és kevésbé érezték izgalmasnak az együttléteiket.

 

A Proceedings of the Royal Society B című lapban megjelent tanulmány emellett arról is beszámolt, hogy más tekintetben a fogamzásgátlót szedők pozitívabban értékelték partnereiket, megbízhatóbbnak, hűségesebbnek, támogatóbbnak tartották őket. Összességében úgy tűnt, hogy ezek a pozitív tapasztalatok elnyomták a negatívakat, ugyanis átlagosan két évnél tovább tartottak ezeknek a pároknak a kapcsolatai.

Dr. Roberts hozzátette, hogy a kísérlet csupán párezer nő bevonásával készült, így korántsem jelenthető ki, hogy a fenti megállapítások mindenkire igazak, ugyanakkor azt javasolta, hogy azok, akik tablettát szednek, és már megállapodni készülnek, a végső igen kimondása előtt térjenek át másféle fogamzásgátló módszerre, hogy kiderítsék, változnak-e ennek hatására az érzelmeik.

Ne idegeskedjünk, inkább élvezzük az esküvőnket!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.