A nők rejtett betegsége: az endometriózis

Az endometriózis egy olyan megbetegedés, amelynek során a normál esetben kizárólag a méhben található méhnyálkahártya (endometrium-szövet) kivándorol a méhből.

Hatására összenövések keletkezhetnek a hasüregben. Ez a betegség rengeteg nőt érint, éppen ezért fontos, hogy beszéljünk róla. Legtöbbször a fájdalmas menstruáció hívja fel rá a figyelmet, de nem feltétlen, ezért mondják sokan, hogy alattomos kórról van szó.

Foto:123rf.com

 

Amikor egy nő életében eljön az a szakasz, hogy szeretne gyermeket vállalni élete szerelmével, de a hőn áhított kisbaba hosszas várakozás után sem érkezik, gyakran kapja meg a diagnózist: endometriózisa van. Ugyanis leginkább a termékeny korú nőkre jelent veszélyt. Kialakulásának oka ismeretlen, több elmélet is kering: hormonális gyógyszerek, pl. fogamzásgátló tabletták szedése, helytelen táplálkozás, túlzott stressz, mozgásszegény életmód, kisebb gyulladások okozta elváltozások.

Vegyük fel a harcot gyógynövényekkel

A kezelés első lépéseként egy méregtelenítő kúrát ajánlunk a Csalánleveles teakeverékkel 6 hétig, napi egy csészével fogyasztva. Utána Gyuri bácsi női teakeverékét, a Cickafarkfüves teakeveréket javasolt inni 6 hónapon keresztül. Napi rendszerességgel, egy-két csészével lehet inni, majd 4 hét szünet után ismételhető a kúra.

Az endometriózis tünetei sajnos nem utalnak egyértelműen a betegségre, azonban vannak olyan figyelmeztető jelek, amelyek indokolják az odafigyelést: a kivizsgálást és kezelést.

Endometriózis: ezek a figyelmeztető jelek!

A keverék mellett a szurokfűből készült teát vagy alkoholos kivonatot is ajánljuk használni, továbbá javasoljuk napi egy-egy csésze fodormenta és csipkebogyó tea fogyasztását. Utóbbiak alkalmazásában nem szükséges szünetet tartani.

Immunerősítésre kiváló még napi 1 csésze orbáncfűből készült tea. Az orbáncfű kúraszerűen csak 6 hétig alkalmazható, de 4 hét szünet után a kúra megismételhető.

Forrás: gyorgytea.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.