A nő és a nemi szervei

A nők, bár testi felépítésükben ugyanazok, mégis sokféleképpen működhetnek, érezhetnek és más dolgokat élvezhetnek.

Az alábbiakban a női nemi szervekről olvashattok.

Szeméremtest

Amikor az emberek a vaginájukról beszélnek, valójában a szeméremtestükről van szó. A szeméremtest egy összefoglaló kifejezés a külső, látható nemi szervekre. Ez magába foglalja a szeméremdombot, a kis és nagy szeméremajkakat, a csiklót, a húgycsőnyílást és a hüvelynyílást. A női szeméremtestek sokféleképpen nézhetnek ki (ide értve a méretet, a színt és a formát).

Szeméremdomb

Ezt a részt hívják vénuszdombnak és szeméremdombnak is. Ez a bőrnek az a területe, ami fedi a szeméremcsontot, amely alatt általában kerek, és vékony zsírszövet található. Ezen a területen nő a legtöbb szőrzet (mely megtalálható a szeméremajkakon is).  A legkevésbé érzékeny terület, de sok nő élvezi az érintését vagy masszírozását.

Szeméremajkak

A vénuszdomb alatt két oldalon találhatók a szeméremajkak. A nagy szeméremajak az, amit anélkül is látsz, hogy széttárnád a lábad. Valószínűleg szőr borítja, felülete lehet sima vagy ráncos. A nagy szeméremajkak alatt vannak a kis szeméremajkak. Ezek sokkal vékonyabbak és rugalmasabbak, mint a nagyok. Mindkét szeméreajak idegvégződésben gazdag, így potenciális gyönyörforrások lehetnek.

Csikló

A szeméremajkak egy bőrrészben egyesülnek, mely fedi a csiklót. A látható és érezhető része (melyről sokáig azt hitték, ez az egész csikló) a kis szeméremajkakon ül. Általában kisebb, mint három centiméter – elsősorban szivacsos szövetekből áll, melyek képesek megduzzadni és vérrel telítődni. A nem látható részekről azt érdemes tudni, hogy a csikó a testen belül kétfelé ágazik a vagina két szélére – stimuláció hatására ezek a részek is megduzzadhatnak.

Húgycsőnyílás

A húgycsőnyílás, amelyen keresztül a vizelet távozik, láthatóvá válik, ha a szeméremajkakat elhúzod. Néhány nő élvezetesnek találja ennek a területnek az izgatását, mások észre sem veszik, megint mások pedig egyenesen irritálónak találják.

G-pont

A húgyhólyag és a húgycsőnyílás között mirigyek veszik körül a húgycsövet, melyekben váladék termelődik – ez orgazmus közben a húgycsőbe kerülhet. Sokan észrevesznek egy érzékeny pontot a vaginájuk falán, mely szintén stimulálható. Ezt nevezik G-pontnak. A G-pontot nem könnyű vagy időnként lehetetlen megtalálni, és a szexualitásra való hatása is kérdéses. Fontos észben tartani, hogy ez a pont sem egy mágikus kártya, amely belépő egy felejthetetlen orgazmushoz vezető útra, csupán egy újabb része a testednek, amely kellemes érzéssel tölt el ingerlése során.

Vagina

A vaginának mind reprodukciós, mind élvezeti szerepe és funkciója van. Cső alakú szerv, melynek mérete izgalom hatására drámaian megváltozhat. Feladata, hogy közösülés alkalmával magába fogadja az erektált hívmesszőt. Ezen kívül itt távozik a menstruációs vér, és születik meg a gyermek.

nogyogyaszat, menstruacio

PC izmok

A pubococcygenus izmok tartják a medencefeneket és veszik körbe a belső nemi szerveket. Fontos szerepük van a vizeletürítésben (amikor félbehagyod az ürítést, akkor a PC izmaidat használod). Szintén fontosak az orgazmus eléréséhez, és sok nő úgy gondolja, hogy az ún. Kegel-gyakorlatokkal javíthatják a szexuális életüket.

Gát

A hüvelynyílás és az ánusz között található. Szexuális izgalom hatására érzékenyebbé válhat, sok nő élvezetesnek találja a masszírozását.

Szűzhártya

Vékony membrán, ami részben belülről fedi a hüvelybemenetet. A tévhitekkel ellentétben ez nem egy gyenge hártya, ami elszakad az első behatolásnál. Több bemenete – apró kis lyukak – is van, és akár folyamatosan nyúlhat és változhat, ahogy a nő teste változik. Átszakadásakor vérzés és fájdalom jelentkezhet.

Ánusz

Az ánusz nem nemi szerv, de potenciális gyönyörforrás, szóval jogosan beszélhetünk róla, mint a nemi anatómia részéről. A végbélhez vezet, melyet rendkívül erős záróizom vesz körbe. Az ánusz idegvégződésekben gazdag, így még a leggyengébb ingerlés is élvezetes lehet. Mivel azonban baktériumforrás is, rendkívül elővigyázatosnak kell lenni.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.