A lányok tényleg korábban érnek?

Egy másik könyv azonban ennél tovább megy, és egyenesen azt állítja, a nők tehetnek arról, hogy a mai férfiak egyre később válnak érett felnőttekké.

A könyv szerzője, Kay S. Hymowitz szerint a nők előretörése az iskolákban és a munkahelyeken úgynevezett „Pán Péter-szindrómát” vált ki a férfiaknál, azaz sokan közülük felnőttkoruk ellenére továbbra is tinédzserként viselkednek. Az írónő úgy gondolja, hogy a szexuális hierarchia megváltozása elbizonytalanítja a mai férfiakat a társadalmi helyzetüket illetően. Könyvében így fogalmaz:

„A mai férfiak sokféle elvárással néznek szembe. Helyt kell állniuk a munkaerőpiacon, de nem mutatkozhatnak túlságosan magabiztosnak vagy kioktatónak. Elvárják tőlük, hogy érzékenyek legyenek, de ne atyáskodjanak mások felett, tűnjenek okosnak, de még véletlenül se fölényesnek. Közben pedig azt látják, hogy ahogy erősödik a nők helyzete, férjekre és apákra egyre kevésbé van szükség, a régi férfitulajdonságok pedig szintén elavulttá váltak.”

Az éretlen férfiak elszaporodását statisztikai adatok is alátámasztják. 1960 és 2000 között majdnem megduplázódott a felsőoktatásban résztvevők száma, de ebből a 25 és 34 év közötti férfiaknak csupán 27 százaléka rendelkezik főiskolai diplomával, szemben a nők 34 százalékával. Míg 1970-ben a 25 és 29 év közötti amerikaiaknak mindössze 16 százaléka nem volt házas, mostanra ez a szám 55 százalékra nőtt. Hymowitz így nyilatkozott:

„Mivel ezeknek a férfiaknak semmiféle családi kötelezettségük nincs, ellenben számos szórakozási lehetőség vár rájuk, csupán élnek bele a világba. A nők ideig-óráig elvannak velük, de aztán kiábrándultságukban vagy feladják a családról szóló álmaikat, vagy elmennek egy spermabankba és választanak maguknak megfelelő DNS-t anélkül, hogy egy férfit is haza kéne vinni, akivel csak a baj van. A nők ilyetén hozzáállása a dolgokhoz azonban csupán tovább erősíti a férfiakban a feleslegesség érzését. Minek nőjenek fel, ha senkinek sincs rájuk szüksége? Akkor inkább isznak még egy korsó sört…”

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.